Wizz Air deschide bază la Kutaisi / 7 rute noi

0 412

Wizz Air a anunțat astăzi, 17 februarie 2016, că va deschide baza de pe Aeroportul Internațional David the Builder Kutaisi începând din septembrie 2016. Va fi alocată o aeronavă Airbus A320 şi va adăuga șapte rute noi către Europa.

Airbus-A321-Wizz-Air

Wizz Air va lansa noi curse, de două ori pe săptămână, de la Kutaisi la Berlin Schönefeld, Munchen Memmingen, Milano Bergamo, Dortmund, Larnaca și Sofia, în timp ce zborurile între Kutaisi și Salonic vor fi efectuate de trei ori pe săptămână. Cu aceste noi destinații, reţeaua Wizz Air din Georgia ajunge la 11 rute către opt țări. Tarifele încep de la 24.99 EUR.

Kutaisi, faimos pentru grădinile sale și străzile mărginite de copaci, este al doilea cel mai mare oraș din Georgia. Ruinele catedralei Bagrati, construită în secolul 11, sunt cel mai important punct de atracție. Ele fac parte din Patrimoniul protejat UNESCO. Wizz Air a început activitatea în Kutaisi în 2012 și a transportat mai mult de 500.000 de pasageri, în tot acest timp.

Detaliile cu privire la anunțarea bazei au fost dezvăluite de către Dimitri Kumsishvili, Viceprim-ministru și Ministru al Economiei și Dezvoltării Durabile din Georgia și Owain Jones, Chief Corporate Officer la Wizz Air într-o conferință de presă organizată astăzi la Tbilisi.

RUTE NOI WIZZ AIR DIN GEORGIA:

 

Ruta Ziua Începe din Tarife de la*
Kutaisi – Berlin luni, vineri 23 septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Munchen Memmingen luni, vineri 23 septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Milano Bergamo miercuri, duminică 25 septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Dortmund miercuri, duminică 25  septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Salonic marți, joi, sâmbătă 24  septembrie 2016 29.99 EUR
Kutaisi – Larnaca joi, sâmbătă 24  septembrie 2016 24.99 EUR
Kutaisi – Sofia joi, sâmbătă 24  septembrie 2016 29.99 EUR

Owain Jones, Wizz Air Chief Corporate Officer a declarat: ”Suntem încântați să luăm parte la dezvoltarea economică a orașului Kutaisi, nu doar în termeni culturali și de turism, dar și de afaceri și producție. Wizz Air crede că investiția în Georgia, prin intermediul unei aeronave A320 și a echipajului local vor produce beneficii pentru piața din Georgia și pentru Wizz Air. Cunoaștem importanța transportului aerian accesibil pentru dezvoltarea economică a unei regiuni, care a fost rezultatul indirect al operațiunilor WIZZ în toate bazele. Deschiderea unei baze aici subliniază angajamentul nostru de a oferi oamenilor din Georgia servicii de calitate, la prețuri scăzute către din ce în ce mai multe orașe din Europa.”

Dimitry Kumsishvili, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei & Dezvoltării Durabile din Georgia a declarat: “În urma unei colaborări fructuoase și extinse, suntem mândri să salutăm deschiderea bazei Wizz Air, unul dintre cei mai mari transportatori low cost din Europa, la Aeroportul Internațional Kutaisi, primul aeroport low cost din regiune. Suntem încrezători că Aeroportul Internațional Kutaisi va fi o bază de succes și eficientă pentru operațiuni Wizz Air care vor susține dezvoltarea turismul în Georgia și vor oferi noi oportunități georgienilor, de a călători în Europa cu prețuri accesibile. Baza Wizz Air va crea noi oportunități de locuri de muncă pentru profesioniști din industrie și va avea un impact pozitiv asupra industriei aviației în general.”

Recent, Wizz Air a fost numită de către Air Transport World cea mai valoroasă linie aeriană a anului (Value Airline of the Year) pentru succesul său din 2015.

Leave A Reply

Your email address will not be published.