Wizz Air anunță lansarea oficială a ”Certificatul digital COVID UE” în Romania

0 1.499

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, informează pasagerii că Uniunea Europeană introduce un ”Certificatul digital COVID UE” de la 1 iulie, care va permite posesorului să călătorească în UE fără carantină sau, în anumite cazuri, fără obligația de testare.

Cei care s-au vaccinat deja, au un test PCR negativ și cei care s-au vindecat de infecția Covid-19 sunt eligibili pentru noul document digital. În cazul vindecării, certificatul este valid pentru 180 de zile după primul test cu rezultat pozitiv. Documentul este emis gratuit în statele membre ale Uniunii Europene la cerere și este acceptat în Liechtenstein, Norvegia și Elveția, în completarea celor 27 de țări membre UE.

Certificatul, ce poate fi stocat pe un telefon sau o tabletă, poate fi emis de către centrele de testare și autoritățile autorizate din domeniul sănătății la discreția autorităților naționale responsabile și ar trebui să fie valabil alături de un cod QR și în versiunea printată, la cererea cetățenilor. Codul QR de pe certificatul călătorilor va fi verificat de companiile de manipulare la sol înaintea check-in-ului și de ofițerii de frontieră, fără a stoca sau procesa date personale.

Wizz Air anunță lansarea oficială a ”Certificatul digital COVID UE” în România și reduceri de 20% la bilete.

”Certificatul digital COVID UE” nu este pe cont propriu un document de călătorie și nu înlocuiește alte documente de călătorie, fiind încă esențial să prezentăm o carte de identitate validă sau un pașaport atunci când călătorim. Mai multe informații despre certificatul digital COVID sunt disponibile pe site-ul Consiliului European.

În România,”Certificatul digital COVID UE” poate fi obținut gratuit prin accesarea portalului securizat certificat-covid.gov.ro. Pot fi obținute certificate pentru vaccinare, recuperarea după Covid-19 și pentru teste, cel din urmă putând fi obținut ori de câte ori este necesar. Autoritățile subliniază faptul că este foarte important ca certificatul digital COVID să fie generat cu câteva zile înaintea plecării în străinătate. O persoană poate genera certificate pentru toți membrii familiei, inclusiv pentru copii, iar documentele pot fi generate și în limba engleză.

Pentru a celebra introducerea ”Certificatului digital COVID UE” și această importantă răscruce în ceea ce privește călătoriile în Europa, Wizz Air oferă astăzi un discount de 20% la prețul biletului pentru anumite zboruri în Uniunea Europeană. Zborurile trebuie să fie realizate până la 31 octombrie 2021.

Pasagerii pot verifica ultimele condiții de acces pe site-ul Wizz Air la secțiunea Hartă pentru planificarea călătoriei, însă consultarea site-urilor consulare oficiale ale țărilor și/sau orașelor înaintea decolării este și ea recomandată, pentru siguranța unei călători fără griji. Site-ul consular al țării de destinație trebuie verificat pentru informații referitoare la acceptarea diferitelor certificate de imunizare, lista mărindu-se în mod constant. De asemenea, Wizz Air recomandă ca înaintea zborului, călătorii să verifice condițiile impuse și, dacă este necesar, să își reînnoiască documentele de călătorie expirate sau pe cale să expire.

Zborurile pot fi rezervate online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil. Serviciul WIZZ Flex continuă să fie o garanție esențială pentru călătoriile din această vară. Pasagerii pot adăuga serviciul în momentul rezervării, permițându-le să își reprogrameze rezervarea pentru alt zbor Wizz Air în cazul unui eveniment neașteptat, precum și o schimbare de dată sau rută. Acest serviciu nu asigură doar o vacanță de vară fără griji, ci și faptul că nu vor exista surprize în stadiul planificării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.