blank

Călătorii din Albania și Macedonia de Nord pot vizita majoritatea statelor UE, fără restricții

0 554

Călătorii din țările balcanice, Albania și Macedonia de Nord, vor avea mai multe opțiuni pentru vacanță în această vară, deoarece majoritatea statelor europene au relaxat restricțiile de călătorie pentru cele două țări, după ce au estimat că situația pandemică s-a ameliorat.

De la începutul pandemiei, Albania a înregistrat în total 132.514 infecții cu COVID-19 și 2.456 decese, potrivit cifrelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății. Aceeași sursă indică faptul că peste 155.682 de persoane au fost testați pozitiv pentru coronavirus în Macedonia de Nord, iar 5.484 de persoane au murit. Cu toate acestea, autoritățile ambelor state au raportat recent că numărul infecțiilor a scăzut coniderabil.

Rezidenții și cetățenii din Albania și Macedonia de Nord pot călătorii în majoritatea statelor UE, fără restricții.

Pe 9 iunie, Franța a început să primească călători din 38 de țări, inclusiv cei din Albania și Macedonia de Nord. Pe atunci, guvernul Franței a subliniat că și călătorilor nevaccinați li se va permite să intre în țară. Cu toate acestea, cei care decid să viziteze Franța trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR sau cu antigen, care să fie efectuat în cel mult 72 de ore de la sosirea lor pe teritoriul francez.

Pe lângă Franța, Finlanda a facilitat procesul de călătorie pentru cetățenii ambelor țări balcanice. Autoritățile din Finlanda au anunțat că au eliminat controalele la frontierele interne pentru cetățenii din Albania și Macedonia de Nord.

Începând cu 20 iunie, Germania permite albanezilor și macedonenilor să intre pe teritoriul său, chiar dacă nu au fost vaccinați împotriva bolii. O astfel de decizie a venit după ce guvernul federal german a afirmat că aceste teritorii au rate de infecție scăzute.

Autoritățile din Albania și Macedonia de Nord au raportat recent că numărul infecțiilor a scăzut considerabil.

Danemarca a redeschis, de asemenea, porțile Albaniei, Macedoniei de Nord, precum și pentri Liban și Serbia, după estimarea situației actuale a COVID-19 în aceste țări. Decizia a fost confirmată de Ministerul Danez al Afacerilor Externe după luarea în considerare a cifrelor publicate de Statens Serum Institut.

Zborurile din Albania, Macedonia de Nord și Turcia pot fi operate acum fără restricții de călătorie și către Grecia, deoarece Autoritatea de Aviație Civilă Elenă a ridicat restricțiile pentru zborurile din aceste trei țări.

La începutul acestei luni, Consiliul Uniunii Europene a clasificat Albania și Macedonia de Nord drept țări sigure pe baza situației lor epidemiologice COVID-19. În plus, Consiliul a îndemnat guvernele celor 27 de state membre să permită intrarea cetățenilor ambelor teritorii, precum și a celor din Liban, Taiwan și din regiunile administrative chineze Hong Kong și Macau, fără restricții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.