Wizz Air anunţă a 19-a bază, la Craiova

1 479

Wizz Air a anunţat astăzi a 19-a bază, ce va deschisă în Craiova, în iulie 2014. Noua aeronavă Airbus A320 alocată acestei baze va fi livrată în Craiova pe 23 iulie 2014.

wizz air

Noua aeronavă va susţine operarea a 6 noi rute din Craiova şi creşterea capacităţii în primele 12 luni la 260.000 de locuri. Compania consideră de asemenea că această creştere va stimula şi piaţa locală a locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, întrucât consumatorii vor avea acces la un număr mai mare de zboruri low cost. Wizz Air a anunţat creşterea frecvenţelor pe zborurile deja existente spre Milano Bergamo şi Londra Luton şi lansarea a 4 noi rute spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce vor deveni operaţionale începând cu 23 iulie 2014. Zborurile spre rutele noi din Craiova pot fi deja rezervate pe wizzair.com, la tarife pornind de la 99 Lei.

Noile rute Wizz Air din Craiova:

Spre

Zile

Data de începere

Tarife pornind de la

Bologna

Miercuri, Duminică

23 iulie

RON 99

Roma Ciampino

Miercuri, Duminică

23  iulie

RON 99

Dortmund

Marţi, Joi, Sâmbătă

24  iulie

RON 129

Barcelona

Luni, Vineri

25  iulie

RON 129

Frecvenţe Wizz Air crescute din Craiova:

Spre

Zile ale săptămânii

Londra Luton

De la 2 la 3

Milano Bergamo

De la  2 la 4

György Abrán, Chief Commercial Officer la Wizz Air:

„Angajamentul Wizz Air pentru piaţa din România este astăzi subliniat de cea mai recentă investiţie din Oltenia. Am lansat primul zbor din Craiova în mai 2013, iar astăzi sunt fericit să anunţ o nouă bază cu o aeronavă ce va fi alocată începând cu luna iulie a anului viitor. Suntem încântaţi că românii se arată entuziaști în faţa tarifelor noastre accesibile şi că pasagerii din Oltenia au descoperit deja tarifele noastre spre Londra Luton şi Milano Bergamo. Astăzi anunţăm 4 noi rute spre Italia, Germania şi Spania şi sperăm ca şi acestea să devină populare în randul consumatorilor noştri şi să stimuleze crearea de locuri de muncă în aviaţie şi turism. Aşteptăm cu nerăbdare să aducem şi mai multe tarife accesibile în România”.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj:

„În urmă cu cinci luni, alături de Wizz Air, am lansat primele curse de low-cost Craiova-Milano. Am continuat apoi cu deschiderea rutei către Londra, pe Luton. Astăzi, consolidăm parteneriatul nostru, o asociere bazată pe transparență și respect reciproc, printr-un anunț care are menirea de a întări poziția Aeroportului Craiova: stabilirea unei baze permanente a Wizz Air și inițierea altor patru noi destinații Wizz Air către Barcelona, Dortmund, Bologna și Roma. La capătul a aproape cinci ani de muncă, constatăm cu plăcere că planul de modernizare și rentabilizare a singurului aeroport existent în sudul României, în care Consiliul Județean Dolj a crezut foarte mult, este astăzi un proiect de succes. Mă bucur că reușim să oferim zecilor de mii de olteni care sunt plecați în afara granițelor țării posibilitatea de a ajunge mai des şi mai uşor acasă. Una dintre șansele de dezvoltare a regiunii noastre o reprezintă Aeroportul Craiova, principala poartă de intrare a investitorilor străini în Oltenia. Este un proiect în care am pus mult suflet, pentru că noi credem cu tărie că Aeroportul Craiova este proiectul care dezvoltă Oltenia”.

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova:

„Vestea bună pe care ne-o dau astăzi președintele Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, și directorul comercial al companiei Wizz Air Group, domnul Gyorgy Abran, este parte a politicii, dar şi a demersurilor pe care Aeroportul Craiova le-a dezvoltat în ultimii ani: deschiderea de noi curse spre cât mai multe destinații europene. Salut decizia conducerii companiei Wizz Air Group de a-și stabili una dintre baze pe Aeroportul Craiova. Pentru noi este un semnal pozitiv că un important operator aerian adoptă o astfel de decizie, confirmând încă o dată, dacă mai era nevoie, că Aeroportul Craiova respectă toate rigorile cerute în domeniul aviației și se ridică la standardele unuia de rang european”

Leave A Reply

Your email address will not be published.