Wizz Air a reluat zborurile pe ruta Cluj – Birmingham, din 5 august 2021

0 550

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță astăzi, 5 august 2021 reluarea zborurilor regulate spre Birmingham, cel de-al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie.

Zborurile cu destinația Birmingham sunt disponibile pentru pasagerii care aleg să călătorească de pe aeroportul clujean, începând de astăzi, cu 2 frecvențe săptămânale conform programului din tabelul următor:

DestinațiaDată reluare zboruriZile de operareProgram de operare
      Cluj-Napoca-                        Birmingham (CLJ-BHX)Din 5 august 2021Joi și Duminică20:05 CLJ  – 21:20 BHX
Birmingham- Cluj–Napoca (BHX-CLJ)Din 5 august 2021Joi şi Duminică21:20 BHX- 02:55 CLJ

Birmingham a fost considerat de-a lungul timpului „atelierul lumii”, pentru că aici se aflau numeroase fabrici și uzine care au determinat Revoluția industrială ce a propulsat Marea Britanie în poziția de cea mai mare putere economică, politică și militară a lumii. Cu timpul, Birmingham-ul s-a redefinit, păstrându-și caracterul comercial, însă dezvoltându-se masiv și pe alte planuri cum ar fi cel cultural.

Orașul găzduiește numeroase comunități de români care au ca obiectiv facilitarea integrării românilor în societatea britanică şi păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti. Acestea sunt bine integrate în societatea britanică, marea majoritate a cetățenilor români ocupând locuri de muncă în sectorul medical, agricultură, construcții, alături de specialiști în domeniul financiar-bancar și academic.

În anul Brexit, peste 400.000 români au rămas în Marea Britanie, conform unor date publicate recent ( iulie 2021), de către Biroul Național de Statistică din Marea Britanie.

În prezent, de pe Aeroportul Internațional Cluj, operatorul aerian Wizz Air asigură conexiunea cu Marea Britanie prin zborurile frecvente reluate astăzi către Birmingham, zborurile operate către Doncaster Sheffield cu 2 frecvențe săptămânale, în zilele de luni și vineri, respectiv Londra Luton cu 7 frecvențe săptămânale, în fiecare zi a săptămânii. Până la sfârșitul anului operatorul aerian mai are programată spre reluare și destinația Liverpool, din data de 5 octombrie 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.