blank

Wizz Air a anunțat că va opera zboruri pe ruta Abu Dhabi – Skopje

0 1.360

Ministrul macedonean pentru transporturi și comunicații, Blagoj Bočvarski, a anunțat că Wizz Air va începe operațiunile între Skopje și Abu Dhabi.

Pentru prima dată, cele 2 orașe vor fi legate prin intermediul zborurilor Wizz Air, o rută fără concurență pentru transportatorul low-cost. În prezent, din Skopje nu există zboruri non-stop spre Orientul Mijlociu.

FlyDubai a suspendat zborurile dintre Dubai și Skopje la începutul pandemiei, urmând să-și reia activitatea pe această rută începând cu 29 martie 2021. Pe lângă suspendarea temporară a zborurilor Flydubai, Qatar Airways și-a anulat serviciul de la Doha spre capitala macedoneană până pe 29 martie 2021.

Revenind la Wizz Air, compania a înființat recent subsidiara Wizz Air Abu Dhabi. Deși noul transportator este pregătit să înceapă operațiunile, acestea au fost întarziate din cauza restricților de călătorie impuse de autoritățile din Abu Dhabi.

Abu Dhabi – București cu Wizz Air, din 15 ianuarie 2021.

În consecință, Wizz Air Abu Dhabi intenționează să înceapă zborurile din 15 ianuarie 2021. Printre destinațiile anunțate regăsim și Yerevan, Sofia, Larnaca, Alexandria, Kutaisi, Atena, Katowice, Buapesta, București, Cluj, și Odesa.

Înainte de pandemie, în februarie, Wizz Air a selectat Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Croația și Muntenegru drept potențiale piețe care ar putea fi deservite din Abu Dhabi.

În plus, Blagoj Bočvarski, Ministrul Transportului din Macedonia, a declarat că autoritățile de la Skopje vor continua să subvenționeze și să faciliteze operațiunile low cost cu 1.1 milioane de euro din fonduri rezervate pentru zborurile din 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.