blank

Vola Summer Trends: Peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară 2021 au fost modificate sau anulate

0 335

Pandemia de COVID-19 a pus la pământ mii de avioane și a dus la anularea a zeci de mii de zboruri. Anul 2020 a fost cel mai trist an din istoria aviației comerciale. Au fost zile când au fost blocate la sol peste 17 000 de avioane. Au fost perioade din an când numărul zborurilor din / spre România putea fi numărat pe degetele de la o mână.

Anul 2021 a fost ceva mai bun, cu semne clare de revenire a industriilor greu afectate de pandemie. Companiile aeriene s-au grăbit să reia zborurile și să reconecteze marile metropole europene și globale. Problema e alta! Oare pasagerii au fost pregătiți pentru reluarea zborurilor?

Un studiu realizata de Vola ne arată că oamenii vor să călătorească, mulți dintre ei preferând să cumpere biletele de avion în regim last minute. Doar că incertitudinea zborurilor a făcut ca mulți alții să mai amâne călătoriile în scop turistic.

Provocarea acestui sezon: anulările și modificările de program de zbor. Peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost afectate

Iată ce spune specialiștii Vola.ro: deși vânzările de bilete de avion se apropie de nivelul prepandemic în cazul agenției de turism online; la nivelul industriei aviatice, volumele se situeaza mult sub valorile  așteptate. În plus, schimbările impuse de autorități au limitat cererea la nivel european, determinând instabilități cu privire la operarea zborurilor. Drept urmare, dacă în 2019 doar maximum 5% dintre zboruri sufereau modificări sau erau anulate, în 2021 peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost afectate de întârzieri sau anulări.

În opinia personală, motivele ce au dus la aceste anulări sau modificări de program sunt variate. În primul rând, instabilitatea pandemiei și restricțiile impuse de autorități. Prea puțini pasageri s-au încumetat să-și facă planuri pe termen lung când a venit vorba de vacanțe în această vară. Nu se știa niciodată ce restricții vor fi introduse în contextul în care unele țări intrau în scenariul roșu, altele se relaxau în scenariul verde.

Tocmai din cauza acestei instabilități, companiile aeriene au fost nevoite să anuleze sau să amâne unele zboruri din lipsă de pasageri. Dacă în 2020, au fost cazuri când s-a zburat și cu 2-3 pasageri, iată că în 2021 companiile au refuzat să mai zboare cu avioanele goale.

Totodată, sunt companii aeriene care au resuscitat doar o parte din flota operațională, tot din cauza acestei situații instabile, ceea ce a dus la diminuarea programului operațional și, inevitabil, au apărut și întârzieri de zboruri. Nici personalul navigant nu a revenit în totalitate pe zboruri. Încă mai sunt companii aeriene care lucrează cu un număr redus de piloți și însoțitori de bord.

Dacă ați avut probleme cu zborurile, în special dacă au fost anulate sau întârziate mai mult de 3 ore, apelați la firmele specializate în recuperarea de despăgubiri: AirHelp, FlightClaim, AirAdvisor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.