IATA: efectul atentatelor de la 11 septembrie asupra aviației reprezintă ”o picătură într-un ocean” în comparație cu cel produs de pandemia de COVID-19

0 283

Atentatele de la 11 septembrie au avut un efect catastrofal în Statele Unite și asupra sectorului aviației la nivel global. Revenirea la nivelul cifrelor din 2000 s-a realizat în patru ani. Conform IATA, aviația și-a revenit abia începând cu 2004.

Oricât de violent a fost șocul economic în urmă cu 20 de ani, IATA menționează că totul a fost doar o picătură într-un ocean în comparație cu efectul distrugător produs de pandemia de COVID-19.

Veniturile pe pasager/kilometru au scăzut cu aproximativ 66% între 2019 și 2020, comparativ cu doar 2.9% între 2000 și 2001. La 18 luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, traficul internațional rămâne la 25% din nivelul pre-pandemie. Autoritățile au impus măsuri de sănătate și restricții fără consultări adecvate, multe dintre ele cu efect distrugător asupra industriilor aviației și turismului.

La 20 de ani de la atentatele petrecute pe 11 septembrie, încă mai trăim consecințele acestora, inclusiv la nivel de securitate și controlul pasagerilor. Probabil același lucru se va întâmpla și în urma pandemiei de COVID-19. Unele măsuri vor rămâne în sectorul aviației multă vreme de acum înainte.

IATA militează pentru o mai bună coordonare în vederea relansării transportului aerian internațional în fața COVID-19. Așa cum în urma atentatelor de la 11 septembrie securitatea a sporit și pasagerii au fost mult mai bine verificați, probabil așa se va întâmpla și în cazul pandemiei de COVID-19. Pasagerii vaccinați vor avea mai multă libertate de mișcare și vor fi scutiți de la alte restricții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.