Grecia, Italia, Spania și Marea Britanie au fost în topul preferințelor românilor în sezonul estival

0 119

Destinațiile preferate de români în perioada iunie-august 2021 rămân în mare parte neschimbate, în top 5 țări fiind, conform specialiștilor Vola.ro, țări cu mari comunități de români. Astfel, principalele destinații externe spre care s-au îndreptat turiștii români regăsim țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța și Belgia.


La aceastea se adauga și Grecia unde se practica preponderent turismul de relaxare și agrement. În celelalte destinații menționate vorbim și de vizite la rude sau prieteni, ori despre revenirea din vacanța petreucă acasă și întoarcerea la locul de muncă de peste hotare.

În primele două luni de vară, Grecia s-a aflat chiar în top 10 rute achiziționate pe Vola.ro. Însă, odată cu trecerea Greciei pe lista roșie la inceputul lunii august, numărul rezervărilor a scazut cu 34%. Un scenariu în antiteză a fost observat, pe de alta parte, în cazul Marii Britanii.

Aceasta a eliminat la finalul lunii iulie obligativitatea carantinei pentru români, ceea ce a determinat o creștere substanțială a solicitărilor de zboruri, în iulie și august, Romania – Marea Britanie devenind astfel cea mai vândută conexiune dus-intors.

Prețul mediu al unui bilet de avion pe această rută a fost de 124 de euro, la un nivel similar cu prețul plătit pentru rute interne, anume 113 de euro. În același timp, pentru un bilet spre Spania, românii au plîtit, în medie, 321 de euro. Pentru Italia, prețul mediu a fost de aproximativ 167 EURO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.