Voi vă mai amintiţi experienţa primului zbor?

0 1.269

Mirela de la extravita.ro a lansat o leapşă despre travel şi experienţa de a călători. Nu suntem fani acestor joculeţe, dar această leapşă s-a dovedit a fi funny şi interesantă. Sunt câteva întrebări la care am răspuns cu mare plăcere, totodată „călătorind” puţin în timp şi recapitulând experienţele călătoriilor noastre.


Experienţa primului zbor

Sorin-Bergamo

Unde ai zburat prima dată cu avionul?

Primul zbor cu avionul a fost spre Amsterdam, la bordul unui Boeing 737-800 KLM. A fost prima experienţă pe un zbor internaţional, parte din călătoria mea spre Berlin (destinaţia finală). În ciuda unor turbulenţe mai severe, zborul a fost plăcut şi a reactivat în mine pasiunea pentru aviaţie.

Numeşte trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătoreşti

Acte, bani şi un smartphone. Îmi place să călătoresc cât mai lejer, fără prea multe bagaje. Însă contează destinaţia, clima şi perioada călătoriei. Dar fără acte şi bani nu cred că se poate călători, iar smartphone-ul a ajuns un accesoriu indispensabil (face parte din kit-ul techtravel).

Cu cine ai vrea să călătoreşti?

Îmi place să descopăr lumea cu persoana iubită. În doi prin viaţă şi lume! Am călătorit şi singur şi a fost bine, dar e mai frumos în doi.

in-doi

Ce loc din avion preferi: geam, culoar, mijloc?

Clar la geam. Când zbor, îmi place să admir lumea de sus şi să mă bucur de privelişte. Fiind pasionat de aviaţie şi avioane, îmi place să analizez şi fiecare manevră făcută de piloţi.

dincolo-de-nori

Cum „pierzi timpul” atunci când călătoresti?

Consider că timpul nu se pierde în călătorie. Orice moment, orice etapă din timpul unei deplasări are propriul farmec. A călători nu înseamnă doar destinaţia sau doar vizitarea unor obiective turistice. Călătoria este formată din drum, destinaţie, experienţe locale, partea gastronomică, cazarea, timpi petrecuţi în trafic etc. Toate aceste elemente contribuie la experienţa de travel.

Numește câteva ţări prin care ai călătorit

Am vizitat Germania, Olanda, Spania, Grecia, puţin Franţa şi Turcia, o scurtă experienţă în Polonia, o zi în Milano (Italia), am trecut prin Austria. Pot spune că-mi place Germania ca ţară, îmi place bucătăria spaniolă, soarele are alt farmec în Grecia şi Turcia, iar lista destinaţiilor turistice e lungă.

Care dintre acestea este preferata ta?

Îmi place foarte mult Germania. Nemţii au o atitudine rece, rigidă, dar ţara lor e superbă de la sud la nord şi de la est la vest. Din suprafața totală a Germaniei de 357.169 km², 10.477 km² aparțin zonelor de conservare a 16 parcuri naționale, 13.414 km² au fost declarate arii conservate și 97.936 km² reprezintă parcuri naturale.

În conformitate cu cerințele Organizației Națiunilor Unite, 48% din suprafața țării este supusă unui ordin de conservare. Acest lucru pune Germania într-o poziție fruntașă la nivel mondial în ceea ce privește cadrul natural național. Dar despre peisaje, oraşe şi experienşe în Germania voi scrie într-un alt articol.

Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?

Cred că este evident că mijlocul de transport preferat este avionul. Nu ocolesc nici autoturismul, autocarul sau vaporul, dar avionul este pe primul loc în topul preferinţelor. Am început să zbor tot mai mult şi între oraşele din România.

Numește un loc în care ai vrea să te întorci, din locurile deja vizitate?

M-aş întoarce în Berlin. Am fost de 4 ori şi mai am de vizitat :). Dar şi Madrid este pe lista oraşelor unde m-aş întoarce. Surprinzător, dar şi la Toulouse aş mai merge. Pentru a înţelege o ţară şi un popor, nu este suficient doar un city break. Aşa cum spunea un vechi prieten, uneori poţi locui o viaţă într-o ţară şi tot să mai ai de descoperit :).

Ai ceva pățanii interesante din categoria „M-am pierdut!”?

Tehnologia secolului XXI ne ajută să nu ne pierdem aşa uşor, dar am mici întâmplări haioase din aeroporturi. La Bergamo am fost invitat să mă descalt la picioarele goale. Probabil nu le-au plăcut şosetele mele :D.

Unde ai călători special pentru mâncare?

În Grecia aş călători pentru partea culinară. Îmi place bucătăria mediteraneana (peşte şi fructe de mare), iar grecii au o bucătărie cu multe influenţe şi de la vecinii turci :).

Care este următoarea ta destinație?

Următoarea destinaţie este Hamburg, Germania. V-am spus că-mi place această ţară, aşa că nu ratez ocaziile de a o descoperi mereu. Iar Hamburg este pe listă de ceva timp. Sperăm să ajungem şi la Miniatur Wunderland!

Cum îți place să îți structurezi călătoria?

Până în prezent m-am lăsat purtat de destinaţie. Nu mi-am structurat călătoriile, nu m-am interesat cu prea mult timp înainte, nu îmi creionez un traseu anume. Mă interesează să ajung uşor şi repede la hotel, apoi am timp să mă plimb şi mă las purtat de „valul” descoperirilor.

Pe cine provoci?

Îi provoc pe Andrei şi Roxana Ciuchilan de la prinlume.com, o familie drăguţă şi călătoare. Mai doreşte şi altcineva?

Leave A Reply

Your email address will not be published.