5 gadgeturi din bagajul meu de traveler

5 gadgeturi din bagajul meu de traveler

4 748

Calatoriile…cea mai frumoasă pasiune! O practic de peste 5 ani şi mai am multe de descoperit pe acest Pământ, dar şi de învăţat de la cei mai experimentaţi. În tot acest timp, mi-am conturat un mic kit de travel cu gadgeturile indispensabile. Cred că fiecare dintre noi are propriul kit în funcţie de obiective.

travel-gadget
Foto: theinquirer.net

Mai jos am menţionat 5 gadgeturi din dotarea mea:

1. Smartphone-ul
Smartphone-ul/Telefonul inteligent a ajuns să fie cel mai important accesoriu într-o călătorie. Pe lângă funcţia de bază, aceea de a comunica cu oamenii la distanţă, smartphone-ul a ajuns principalul aparat foto din dotare. Din acest motive, telefonul trebuie să vină echipat cu o cameră bună pentru a putea surprinde cele mai frumoase instantanee. Bateria este la fel de importantă. În călătorii, ştim când plecăm de la hotel, dar nu ştim când ajungem la o priză.

2. Bateria externă
O baterie externă este mereu utilă şi nu ocupă prea mult spaţiu în bagaj. Oferă un plus de autonomie la smartphone. Am o baterie de 8000 mAh, dar e bine să fie cu o capacitate şi mai mare.

3. Hard disk-ul extern
Hard disk-ul extern nu-mi lipseşte din bagaj. În călătorii, am obiceiul de a face multe fotografii şi de a filma diferite scene. De multe ori îmbin relaxarea cu munca şi nu ratez ocazia de a fotografia avioane sau de a filma o aterizare/decolare. Am ajuns să am peste 2TB de conţinut multimedia şi-l păstrez pe hard disk-uri externe. SSD-ul din laptop nu e aşa de încăpător.

4. Laptop-ul
Laptop-ul reprezintă biroul meu de lucru. Chiar dacă merg într-o călătorie pentru relaxare, laptop-ul nu-mi lipseşte. Să fie! Online-ul nu ia pauză.

5. Căştile
Căştile nu-mi lipsesc din bagaj! În călătoriile mele, în special când am şi zboruri, nu plec la drum fără căşti. Am momente când îmi place să mă “izolez” în muzica mea, departe de forfota stradală sau din avion.

Recent mi-am luat un adaptor universal pentru priză. Probabil că va intra în kit-ul de travel. Mai sus v-am enumerat 5 gadgeturi importante, care nu-mi lipsesc din deplasările mele, dar la drum plec cu mult mai multe, plus diferite accesorii.

Voi ce gadgeturi vă luaţi în călătorii?

4 Comentarii
  1. […] la ce pun în bagaje, la dimensiuni şi greutate. Şi cum din călătoriile mele nu lipsesc cele 5 gadgeturi, am căutat mereu să-mi optimizez kit-ul […]

  2. […] Acte, bani şi un smartphone. Îmi place să călătoresc cât mai lejer, fără prea multe bagaje. Însă contează destinaţia, clima şi perioada călătoriei. Dar fără acte şi bani nu cred că se poate călători, iar smartphone-ul a ajuns un accesoriu indispensabil (face parte din kit-ul techtravel). […]

  3. […] bagajul nostru de cabină, nu lipsește kit-ul techtravel, care cuprinde: smartphone, laptop, baterie externă, căști și un hard disk extern, plus […]

  4. […] Kit-ul de gadgeturi pentru travel cuprinde: 2 telefoane, 2 baterii externe, aparat foto/video, laptop și tabletă, plus cabluri și accesorii. În majoritatea călătoriilor de până acum, ne-a fost greu să le putem încărca pe toate în același timp. Și nici nu suntem dornici să petrecem prea mult timp în camera de hotel, în ideea să mai încărcăm puțin gadgeturile. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.