„Virtual Assistant” în Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Bucureşti (video)

0 782

Pe 4 aprilie 2014, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a ţinut o conferinţă de presă prin care a anunţat noul site, noile canale de comunicare pe social media (facebook, youtube, twitter şi instagram), dar şi asistentul virtual pe care-l vom întâlni în Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Bucureşti.

Despre noul portal v-am anunţat încă de la 1 aprilie, dată la care a fost activată noua temă, dar şi noile servicii de comunicare. Este un pas uriaş făcut de CNAB în comunicarea cu pasagerii în mediul virtual. Vechiul site era slab din punct de vedere al informaţiilor oferite, al structurii, dar şi din punct de vedere usability.

Henri Coanda

Noul site www.bucharestairports.ro vine cu un design modern, este intuitiv, iar informaţia este foarte bine structurată. Site-ul poate fi accesat de pe laptop, desktop, smartphone, însă nu are o versiune optimizată pentru mobil. Oficialii CNAB au anunţat că vor lansa şi o aplicaţie de mobil. Apreciez faptul că site-ul se încarcă foarte rapid, iar navigarea în site se face aproape instant.

Printre informaţiile cele mai apreciate de mine se regăsesc: lista zborurilor sosiri/plecări, informaţiile despre serviciile de transport din şi spre aeroport, harta aeroportului, harta de acces şi lista poate continua. As putea spune că CNAB are un site modern şi adaptat internetului 2.0.

bucharest_airports

Pe lângă frumosul site, oficialii CNAB au anunţat şi noile canale de comunicare în social media: facebook, youtube, twitter şi instagram. Pot spune că am fost primul fan al noii pagini Bucharest Airports, iar astăzi marchează pragul de 1000 de fani. O evoluţie foarte bună în doar câteva zile.

Şi am lăsat pentru final marea surpriză. Începând cu 7 aprilie, în terminalul „plecări” al Aeroportului Internaţional Henri Coandă veţi observa 3 „Virtual Assistant”. Acestea sunt proiecţii virtuale de înaltă fidelitate, care lasă impresia unei persoane reale şi au rolul de a comunica regulile şi procedurile de securitate. Pasagerii interacţionează mult mai bine cu astfel de sisteme moderne şi pot fi mult mai atenţi la informaţiile comunicate. CNAB a introdus acest serviciu cu scopul de a fluidiza fluxul de pasageri în zona filtrelor de control de securitate.


Rolul asistentului virtual a fost jucat de Ancuţa Gălice, angajată a Departamentului de comunicare al CNAB.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă este primul din Europa de Est care a implementat „Virtual Assistant”, un serviciu care se regăseşte şi pe alte aeroporturi din Europa şi Statele Unite: Londra Luton, Birmingham, Paris-Orly, JFK, La Guardia, Newark etc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.