blankblank

Spaţiul aerian European în 24 de ore (video)

Într-o zi obişnuită de iulie, spaţiul aerian European este invadat de aproximativ 30 000 de zboruri.

1 1.780

Spaţiul aerian European este unul dintre cele mai aglomerate şi mai complexe la nivel mondial. Mii de controlori de trafic aerian dirijează în condiţii de siguranţă milioane de pasageri spre destinaţiile lor.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, coregrafia de deasupra lor trece neobservată. Mulţi nici nu conştientizează ce se întâmplă în ceruri şi nici nu-i putem condamna pentru acest lucru. „Cine vede şi nu ştie, zice că aşa trebuie să fie”! Mulţi ignoră acest lucru şi îi interesează doar să ajungă la destinaţie.

Peste 30 000 de zboruri în spațiul aerian european

Şi totuşi, reţeaua aeriană este la fel de importantă ca cea rutieră, feroviară sau navală. Aviaţia este una dintre cele mai dezvoltate industrii la nivel global. Datorită acestui mijloc de transport, continentele au putut fi legate mult mai repede între ele, iar oamenii pot ajunge mult mai repede la destinaţiile vizate. Pentru a înţelge mai bine ce se întâmplă la peste 10 000 de metri, vă las să urmăriţi filmuleţul de mai jos.

Acest material a fost realizat de National Air Traffic Services (UK) şi se bazează pe date de zbor reale. Filmuleţul prezintă traficul aerian şi scoate în evidenţă intensitatea operaţiunilor în Europa, ceva ce se întâmplă 24x7x365.

Câteva statistici cu privire la o zi de zboruri:

– Într-o zi obişnuită de iulie, spaţiul aerian European este invadat de aproximativ 30 000 de zboruri.
– Aproximativ un sfert sunt înregistrate în spaţiul aerian controlat de Marea Britanie.
– Aceste zboruri parcurg o distanţă totală de 25 de milioane de mile marine, echivalentul a 104 călătorii spre Lună sau 998 de ocoluri în jurul Pământului.
– Pe 21 iunie 2013, au fost înregistrate 5675 de mişcări de aeronave (decolări şi aterizări) pe aeroporturile din UK, dintre care 2295 au fost înregistrate pe 2 aeroporturi londoneze: Heathrow (1 401) şi Gatwick (894).

Leave A Reply

Your email address will not be published.