(Video) Prăbuşirea aeronavei Boeing 737-800 FlyDubai şi momentul impactului

2 531

Înainte de toate, vă anunţăm că imaginile prezentate în cadrul acestui articol sunt cu un impact emoţional major. Vă sfătuim să nu vă uitaţi la ele dacă emoţional nu sunteţi pregătiţi.

Vă reamintim că, în data de 19 martie 2016, avionul Boeing 737-800 FlyDubai (A6-FDN), care opera zborul FZ981, s-a prăbuşit în Rostov-on-Don, sud-vestul Rusiei. În urma accidentului, 62 de persoane şi-au pierdut viaţa.

În materialul video prezentat de DonDay, se poate observa cum aeronava vine la aterizare, apoi anulează şi a doua încercare. Avionul ia altitudine, dispare în nori, dar la scurt timp revine cu viteză şi se izbeşte de sol.

Mai multe capturi, preluate de la camerele de supraveghere din regiune, arată cum aeronava plonjează spre sol într-un unghi aproape vertical şi cu viteză, iar impactul violent cu solul a dus la o explozie.

Ancheta este în desfăşurare. Analiştii caută răspunsuri la întrebări şi probabil cea mai des întâlnită: „Ce a dus la prăbuşirea avionului într-o formă atât de violentă?”. Un accident aviatic are mai multe cauze directe şi indirecte şi se cercetează mai multe ipoteze. În urma anchetelor, trebuie să rezulte şi noi reglementări în aviaţie.

cutia-neagra-CVR-FZ981
Foto: airlive.net

Cu toate că înregistratoarele de bord au suferit daune majore, specialiştii în domniul aeronautic au reuşit să copieze toate datele de pe înregistratorul de voce din cockpit. Urmărim cursul anchetei şi vom reveni cu informaţii.

2 Comentarii
  1. gabriel says

    seamana a sinucidere dupa unghiul si vitza de „aterizare”

  2. Bogdan says

    Arată ca un stall, probabil o combinaţie dintre viteza redusă rezultată după abandonarea aterizării (la aterizare se vine cam cu 230km/h cred, iar la decolare se face desprindere de pe la +270km/h) + condiţii meteo (la aterizare se preferă vânt din faţă, implicit iar reducere la viteză), aeronava a pierdut portanţa şi salutare… 🙁

    PS – Nu sunt expert, doar pasionat …

Leave A Reply

Your email address will not be published.