blankblank

(Video) Muzeul Aeroscopia s-a deschis oficial pe 14 ianuarie 2015

0 1.247

Pe 14 ianuarie 2015, trecutul, prezentul și viitorul aviației s-au reunit în sud-vestul Franței, lângă Toulouse- Blagnac, la deschiderea muzeului Aeroscopia.

harta_muzeu_aeroscopia

Muzeul Aeroscopia este situat lângă aeroportul Toulouse-Blagnac, în apropierea „casei” Airbus, inclusiv al sediului central al companiei şi în apropierea liniilor de asamblare finală a aeronavelor A380, A350XWB, A330 şi A320. Vizitatorii vor putea admira activitatea de producăţie curentă Airbus în timp ce explorează istoria aviației.

Muzeul dispune de o colecție de 25 de aeronave reprezentative, civile şi militare, acestea fiind expuse în sala de 7000 de metri pătraţi. Iubitorii de avioane pot admira aeronave ca: Aero Spacelines 337GST Super Guppy (F-BPPA/2), Aerospatiale/BAC Concorde 101 (F-WTSB), Airbus A300B4-203 (F-WUAB), Airbus A400M (F-WWMT), Sud Aviation SE 210 Caravelle 12 (F-BTOE), Swearingen SA226-AT Merlin IV (F-GMTO).

De asemenea există şi o replică a avionului Bleriot XI, care, la 25 iulie 1909, a reușit să traverseze Canalul Mânecii în 37 minute, la o viteză de 60 km/h (37 mph).

Vizitatorii muzeului pot vizita aeronavele de pasageri expuse la Aeroscopia, în cabină şi cockpit, iar cala avionului Super Guppy a fost echipată cu un ecran video pe care rulează un film despre istoria aviației. O secțiune a cabinei A300B are pereții și pardoseala transparente pentru a oferi o vedere excelentă a sistemelor aeronavei.

Airbus este un partener important al noului muzeu, participând activ la dezvoltarea acestuia, alăturându-se orașului Blagnac, precum și mai multor asociații locale în a sprijini Aeroscopia. Muzeul are scopul de a păstra şi conserva istoria aeronautică și de a genera interes pentru domeniul aviației, științei și a tehnologiei.

În 2015, sunt aşteptaţi peste 120 000 de vizitatori. Pasionaţii de aviaţie pot vizita muzeul sau pot participa la tururi de muzeu + baza Airbus. Momentan, biletele se pot cumpăra doar la intrarea în muzeu, iar în scurt timp şi on-line. Manatour se ocupă de excursii la Airbus şi la Muzeul Aeroscopia, dar şi în Toulouse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.