blank

(VIDEO) Iaşi – Paris cu Blue Air, zborul inaugural

0 764

Pe 26 octombrie 2015, Blue Air a scris istorie la Iaşi. A inaugurat ruta Iaşi – Paris, o destinaţie aşteptată de foarte mult timp, de unii poate chiar de zeci de ani. Înaintea decolării primului zbor pe această rută, a avut loc o scurtă conferinţă de presă la care au luat cuvântul: Tudor CONSTANTINESCU, director comercial Blue Air, Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi şi Alain RAMETTE, director Institutul Francez. Evenimentul a avut loc în noul Terminal T3 al Aeroportului Internaţional Iaşi, care a fost inaugurat pe 17 octombrie 2015.

Iasi-Paris-Blue-Air

Ruta Iaşi – Paris a pornit cu dreptul, chiar peste aşteptări. Aproximativ 140 de pasageri s-au îmbarcat la bordul avionului Boeing 737-700 (YR-BMA) cu destinaţia Paris, ceea ce a însemnat un grad de încărcare de peste 95%.

Iasi-Paris-Blue-Air-4

Pentru început, ruta va fi onorată cu 2 zboruri săptămânale, după următorul orar:

OB605: IAŞI 10:00 – 12:50 PARIS luni, vineri
OB606: PARIS 13:00 – 17:00 IAŞI luni, vineri

Botezul aeronavei înaintea decolării în primul zbor spre Paris!

Publicaţia AirlinesTravel.ro a fost prezentă la inaugurarea acetei rute, la invitaţia Blue Air. Totodată, am zburat pentru a doua oară pe ruta Bucureşti – Iaşi – Bucureşti, dar de data aceasta pe zbor oficial. Pe zborul Bucureşti – Iaşi au fost 49 de pasageri, iar pe zborul de retur 44 de pasageri.

Aşa cum v-am anunţat în ultima perioadă, Blue Air a deschis bază la Iaşi şi a început operarea zborurilor spre Londra (din 25 octombrie), Paris (din 26 octombrie) şi Roma (zborul inaugural a fost astăzi, 27 octombrie), dar şi pe ruta Bucureşti – Iaşi şi retur. Din 2016, Blue Air va mai deschide alte 3 rute cu plecare din Iaşi: Barcelona, Bruxelles şi Koln. Le urăm cer senin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.