blank

Terminalul 3 – T3 – al Aeroportului Internaţional IAŞI a fost inaugurat

4 2.104

Pe 17 octombrie 2015, graţie Blue Air şi la invitaţia IAŞI Airport, echipa Airlines Travel a putut participa la inaugurarea terminalului 3 – T3 – al Aeroportului Internaţional IAŞI.

Terminalul 3 – T3

Aproximativ 500 de persoane au participat la festivitate, inclusiv oficialităţile din zonă. Evenimentul a fost precedat de o scurta slujbă de sfinţire oficiată de către Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a ţinut apoi o scurtă cuvântare.

Terminalul T3 IASI Airport

Primul care a deschis seria discursurilor a fost presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea.

“Noul terminal pentru pasageri al Aeroportului International Iasi imbraca atat haina functionalitatii, cat si a elegantei, este o eticheta ce raspunde exigentei de capitala regionala, asa cum este Iasul. S-a muncit enorm, a fost o noua lucrare pentru care timpii de construire s-au numarat in luni de zile, si nu in ani. Este un bun al comunitatii noastre ce va aduce plus valoare. Iar faptul ca dupa doar doi ani am reusit sa deschidem inca 13 curse externe directe catre cele mai mari capitale ale Europei ne da confortul si speranta ca viitorul Iasului si al regiunii este cu adevarat imbucurator”, a declarat presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea.

Astfel, odată cu anunţarea noilor destinaţii, Aeroportul National Iaşi va ajunge, până în vara anului 2016, să aibă în propriul portofoliu de rute 14 curse externe directe: Roma, Londra, Milano, Torino, Bologna, Veneţia, Tel Aviv, Viena, Munchen, Paris, Istanbul, Barcelona, Bruxelles şi Koln.

Surpriza evenimentului a reprezentat-o anunţul făcut chiar de către preşedintele Marius Bodea, despre introducerea unei noi curse externe directe din Iaşi. Este vorba despre cursa Iasi-Istanbul ce va deveni operaţională începând cu data de 9 decembrie 2015 şi care va fi operată de către compania TAROM, având două frecvenţe pe săptămână.

Pe scena au mai urcat să ia cuvântul şi câteva dintre oficialităţile prezente la eveniment: Andrei Muraru, consilier prezidential, Victorel Lupu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, alături de reprezentantul Constructorului UTI, Catalina Teodorescu.

Terminalul T3 IASI Airport
Terminalul T3 IASI Airport

Terminalul T3 IASI Airport

Terminalul T3 IASI Airport

De asemenea, ieşenii au avut ocazia să viziteze noul Terminal T3, obiectivul de maxim interes al evenimentului. Clădirea este utilată şi dotată la standarde moderne. Clădirea noului terminal, cu o suprafaţă de aproximativ 3.600 de metri pătraţi, are şase birouri check-in şi va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe ora-varf. Conducerea Aeroportului preconizează, totodată, că noul terminal va deveni complet operaţional începând cu data de 25 octombrie 2015, după ce toate companiile aeriene şi instituţiile colaboratoare îşi vor instala logistica necesară desfăşurării activităţilor specifice, dată ce corespunde şi cu începerea sezonului de iarnă în aviaţie, când de pe Aeroportul Iaşi se va putea zbura direct spre noi destinaţii: Munchen şi Paris.

Hawks Of Romania la IASI.

Posted by Airlines Travel on Saturday, October 17, 2015

A fost şi un minishow aviatic oferit de echipa de acrobaţi „Hawks of Romania”, condusă de George Rotaru, directorul general al Aeroclubului României, demonstraţie ce a putut fi urmărită de public chiar de pe noua platformă de parcare aeronave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.