(Video) Demontarea / Montarea unui motor pe o aeronavă Airbus A321 SWISS

0 754

Avionul este cel mai sigur mijloc de transport, o afirmaţie ce are la bază numărul foarte mic de incidente/accidente petrecute în fiecare an în raport cu numărul tot mai mare de zboruri. Aviaţia nu e o joacă şi ştim că are la bază proceduri şi reguli.

motor-a321-swiss

Avioanele sunt inspectate cu atenţie şi nu se face rabat de la calitate. Conform unei declaraţii făcută de un inginer de aviaţie, avioanele sunt clasificate în avioane apte de zbor si avioane fără drept de zbor. Partea cu vechimea nu prea conteaza. Sunt avioane cu mulţi ani de activitate, dar majoritatea pieselor pot fi noi.

Chiar şi motoarele sunt înlocuite din motive tehnice, după un anumit număr de ore de funcţionare sau pentru a creşte eficienţa prin montarea celor de generaţie mai nouă. În mod normal, divizia tehnică SWISS schimbă motoarele aeronavelor SWISS la 25 000 de ore de zbor (după aproximati 8 ani).

Cu 13640 de cai putere, motorul unui Airbus A321 este de 100 de ori mai puternic decât un motor de mașină şi cântăreşte aproximativ 2.5 tone.

Leave A Reply

Your email address will not be published.