(Video) Boeing 747-400 (VH-OJA) Qantas a aterizat la Illawarra

2 435

Boeing 747-400 (VH-OJA) Qantas a aterizat cu bine la Illawarra. A fost ultimul zbor al acestui avion. A fost o aterizare memorabilă şi va rămâne în istoria aviaţiei. Boeing 747-400 (VH-OJA) se bucură de două recorduri: unul cu privire la cel mai lung zbor operat de un jumbo jet – Londra – Sydney în 20 de ore, 9 minute şi 5 secunde şi unul cu privire la cel mai scurt zbor operat de un 747 – Sydney – Illawarra în aproximativ 15 minute.

Au fost multe zile de pregătire pentru acest zbor, un plan bine elaborat, piloţii au exersat în simulator aproximativ 25 de ore, iar finalul este unul fericit şi a meritat tot acest efort. Aeronava va fi expusă în cadrul muzeului Historical Aircraft Restoration Society (HARS).

Meritul acestui zbor este în totalitate al piloţilor: Greg Matthews (comandant / Manager training & checking B747 – 15 506 ore de zbor), Peter Hagley (Technical pilot B747 – 9892 ore de zbor), Michael East (10 380 de ore de zbor) şi Ossie Miller (comandant – 17 479 ore de zbor). Felicitări!

Ne bucurăm să asistăm la momente unice, demne de cartea de istorie a aviaţiei. V-am ţinut la curent cu evoluţia zborului pe pagina noastră de fani AirlinesTravel (un like dacă vă place şi doriţi să fiţi la curent cu subiecte fierbinţi din aviaţie).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.