blank

(Video) Airbus A320neo a primit certificarea-tip de la EASA şi FAA

2 646

Pe 24 noiembrie 2015, Airbus A320neo (varianta cu motoarele Pratt & Whitney) a primit certificarea-tip de la European Aviation Safety Agency (EASA) şi Federal Aviation Administration (FAA). Aeronava certificată este propulsată de motoare Pratt & Whitney Pure Power PW1100G-JM.

Acestă certificare validează aeronava şi deschide calea pentru prima livrare. A320neo (new engine option) a finalizat cu succes un program riguros de certificare, în timpul căruia au fost testate toate sistemele avionului, iar limitele au fost împinse dincolo de o utilizare normală. Certificatul-tip atestă că avionul A320neo respectă şi îndeplineşte cu succes toate criteriile de navigabilitate.

Au fost folosite 3 aeronave pentru programul de certificare, toate acumulând 1070 de ore de zbor în aproximativ 350 de zboruri. Din totalul orelor de zboruri acumulate, 300 au fost înregistrate de aceeaşi aeronavă în regim similar operări în cadrul unei companii aeriene.

A320neo_in_flight_first_flight

A320neo cu motoare Pratt & Whitney este prima variantă din familia NEO cu certificare-tip. Varianta A320neo cu motoare CFM International LEAP 1A va fi certificată în lunile următoare, urmând ca şi modelele A321neo și A319neo echipate cu ambele variante de motoare să fie certificate.

A320NEO INFOGRAPHICS Certification

Şi un infografic despre ce înseamnă certificarea Airbus A320neo!

Leave A Reply

Your email address will not be published.