blank

Venituri de peste 1 miliard de lei pentru CNAB

2017 a fost un an bun și pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Veniturile au depăsit 1 miliard de lei.

0 507

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în anul 2017, venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult faţă de anul trecut.

Venituri de peste 1 miliard de lei

Acest rezultat s-a datorat în primul rând veniturilor din exploatare obținute în urma creșterii traficului aerian de pasageri, dar și a acțiunilor de eficientizare a activității aeroportuare, întreprinse începând cu al doilea trimestru al acestui an: fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri și plecări; optimizarea controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână; extinderea la două benzi a fluxului auto de ieșire din aeroport.

Corelat majorării semnificative de venituri și printr-o administrăre mai eficientă a resurselor financiare, CNAB a obținut în 2017 un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult față de anul trecut.

Recent, în luna decembrie, Compania Națională Aeroporturi București a primit confirmarea că respectă standardele europene de siguranță în domeniul aviației, fiind autorizată să opereze Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene.

Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internațional Henri Coandă București să opereze în siguranță, fără restricții, inclusiv aeronave de tip long – courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.

Un an pe profit, dar încă mai sunt multe de pus la punct la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Și nu poți desfășura activități la infinit pe piste cârpite. Așteptăm să vedem și demararea construcțiilor la un nou terminal. În 2017, Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” a fost tranzitat de aproximativ 13 milioane de pasageri. Clar are nevoie de dezvoltarea infrastructurii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.