Vacanța noastră în Lamezia Terme – Parghelia / Tropea (tips and tricks)

Lamezia Terme este un orașel din provincia Catanzaro, în regiunea Calabria. Este deservit de Aeroportul "Sant'Eufemia" Lamezia Terme. La o oră de mers cu trenul, se află Tropea cu ale sale plaje recunoscute la nivel european. Potrivit ediției on-line a ziarului The Sunday Times, Tropea are una dintre cele 20 cele mai frumoase plaje ale Europei.

1 2.842

La mijlocul lunii iunie 2017, am luat-o pe ”doamna sufletului meu” de mână și am zburat spre Lamezia Terme. Am profitat de ofertele Blue Air, care cuprindeau bilete de avion la 4.99 EURO/segment. Promoția a apărut la finalul lunii martie, odată cu lansarea zborurilor directe București – Lamezia Terme operate de Wizz Air. E adevărat că zborurile Blue Air sunt operate via Torino.Lamezia-Terme-Blue-Air-2

Scurta vacanță în Parghelia, Tropea

Doar mă știți sprinten de mouse când vine vorba de oferte la biletele de avion. Am văzut oferta și în 5 minute am cumpărat 2 bilete pentru Calabria la un preț imbatabil, de doar 0.76 lei. În mod normal, biletele ar fi costat 92.76 lei.

Bucuresti-Torino-Blue-Air

Am ales jumătatea lunii iunie pentru că am luat în calcul ziua Oanei și am vrut să-i fac un cadou frumos. Totodată, temperaturile sunt acceptabile în regiune, atmosfera plăcută și nu e foarte aglomerat.

Când am cumpărat biletele, nu știam mare lucru despre destinație. Am început să mă documentez și așa am aflat că vom zbura spre Calabria, iar atracția principală a zonei este orașul-stațiune Tropea cu ale sale plaje recunoscute la nivel european.

Cum scurta noastră vacanță cuprindea doar 2 nopți, am decis să nu ne aventurăm în a vizita regiunea, ci să ne rezumăm doar la plajă și relaxare. Astfel, am optat pentru o cazare liniștită în Parghelia, o mică localitatea aflată mai spre nord, dar foarte aproape de Tropea. Vedeți și lista cazărilor în Tropea!

Pentru că am vrut să fie o vacanță cu răsfăț, am ales Hotel Residence Piccolo (4****), care are nota 9.3 pe booking. Are terasă cu piscină, umbreluțe și șezlonguri, restaurant, bar, segment de plajă privată. Camera arata foarte bine și era curată, iar dotările erau de 4* cu plus. Putem spune că a fost una dintre cele mai frumoase unități de cazare pe care le-am experimentat până în prezent.

Dacă optați pentru Parghelia, să știți că este o comună cu puțin peste 1000 de locuitori. Sunt câteva magazine și restaurante, care funcționează mai mult vara. Costurile sunt acceptabile dacă optați pentru servirea mesei la restaurant.

Una peste alta, scurta noastră vacanță în regiunea Lamezia Terme a fost frumoasă și mai vrem să mergem. Data viitoare poate vom sta mai mult timp, cât să putem vizita Tropea și împrejurimile, dar să ne bucurăm și de plajă. Când am fost noi, apa era foarte limpede. Cu toate că ne aventuram până la gât în apă, tot puteam să vedem peștii care înnotau printre picioarele noastre.

Residence-Piccolo-Parghelia-plaja-2

Residence-Piccolo-Parghelia-plaja-1

București – Lamezia Terme via Torino cu Blue Air

Știind că mulți dintre voi ați profitat de oferta Blue Air, voi continua să vă povestesc despre experiența de zbor și drumul parcurs până în Lamezia Terme și retur.

Pe segmentele București – Lamezia Terme, escala în Torino este de aproximativ 30 de minute. În mod normal, transportatorul aerian asigură conexiunea. Zborurile noastre au fost conform orar, deci ne-am încadrat în marjele de timp anunțate.

Odată ajunși pe aeroportul din Torino, trebuie să parcurgeți procesul de ieșire (control pașapoarte / cărți de identitate) și apoi fuguța la zona de plecare. Aici faceți iar control la bagajul de mână, dar nu mai treceți prin filtrul de control pașapoarte / cărți de identitate, zborul Torino – Lamezia Terme fiind unul intern.

Noi ne-am grăbit să ajungem la poarta de îmbarcare spre Lamezia Terme, dar procesul de îmbarcarea abia începuse. Așa că am avut timp să ne tragem sufletele și să așteptăm liniștiți să ne urcăm în avion.

Odată ajunși în micul Aeroport „Sant’Eufemia” Lamezia Terme, am așteptat să ne luăm bagajul de la cală și am pornit spre gara Lamezia Terme Centrale. Am luat un autobuz din partea dreaptă a terminalului ”Sosiri”, singurul care face legătura între aeroport și gară. Durata unei călătorii e de aproximativ 10 minute. Vă sfătuiesc să nu vă aventurați să mergeți pe jos până la gară. Nu există trotuare pietonale până la gară, iar drumurile sunt întortocheate, mai trece și o autostradă prin zonă.

Biletul de autobuz costă aproximativ 1.5 EURO/persoana, iar tichetele se pot cumpăra de la un magazin cu suveniruri și ziare, care se află în incinta aeroportului, la Sosiri. Puteți să luați bilete și pentru retur.

ATENȚIE!!! Gara nu se află în orașul Lamezia Terme, ci la 11-12 kilometri de centrul orașului.

La retur, escala în Torino este mai mare. Aveți timp să mergeți în oraș și să vă plimbați, să luați prânzul, să descoperiți orașul Torino la pas. Un bilet de la Aeroport ”Caselle” Torino la Torino costă 6.5 EURO/persoană, iar drumul durează aproximativ o oră. Am călătorit cu SADEM.

Călătoria cu Trenitalia pe ruta Gara Lamezia Terme – Parghelia/Tropea

Ajunși în gara Lamezia Terme Centrale (o gară mică), am mers la un terminal de vândut bilete la TrenItalia.

Biletele pe ruta Gara Lamezia Terme – Parghelia au costat 7.4 EURO, iar călătoria a durat aproximativ o oră. La retur, biletele pe ruta Parghelia – Rosarno – Lamezia Terme au costat 14.8 EURO, iar călătoria adurat o oră și 20 de minute. În total, ambele bilete dus-întors au costat 22.4 EURO.

Gara-Lamezia-Terme

Cumpărarea biletelor dus-întors a decurs normal și am plătit cu cardul. Am evitat să mai stăm la cozile de la ghișeu. Vă recomandăm să luați biletele și pentru retur. Spre exemplu, gara din Parghelia era închisă la 6 dimineața.

La retur am luat prin Rosarno pentru că această era singura combinație potrivită ca să ajungem la timp în aeroport, zborul fiind programat la 09:00. Noi am luat trenul de 06:23 din Parghelia, am schimbat trenul în Rosarno (atenție să schimbați trenul corect) și am ajuns pe la 7:40 în Lamezia Terme. Apoi am luat același autobuz galben, care ne-a lăsat în fața aeroportului.

Dacă doriți transfer privat sau taxi până în zona Tropea, costul este de aproximativ 100 EURO și timpul de deplasare este cam același cu cel de la tren. Apropo, trenurile din Italia chiar au viteză.

Acestea fiind spuse, vă las să admirați o serie de fotografii din frumoasa noastră vacanță în Lamezia Terme – Parghelia / Tropea!

Lamezia-Terme-Blue-Air-3

Residence-Piccolo-Parghelia-apusul-3

Torino-Lamezia-Terme-Blue-Air

Lamezia-Terme-Blue-Air-1

Residence-Piccolo-Parghelia-plaja

Residence-Piccolo-Parghelia-apusul-2

Residence-Piccolo-Parghelia-apusul-1

Dacă aveți și alte întrebări, le așteptăm în zona de comentarii!

1 comentariu
  1. […] pentru ProTV, în care mă lăudam că am zburat cu 19 bani spre Italia, 2 persoane. Da, am zburat București – Torino – Lamezia Terme – Torino – București cu 19 bani două persoane și completez că a fost pe segment. În total am plătit 76 de bani (19 […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.