Forţele Aeriene Române vor veni cu F-16 Fighting Falcon la BIAS 2017

Pe 22 iulie 2017, Aeroportul Internațional ”Aurel Vlaicu” Băneasa va găzdui a IX-a ediție a faimosului airshow - Bucharest International Air Show. Forţele Aeriene Române prezintă invitații la BIAS 2017 și echipamentele cu care vor face spectacol.

2 953

Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 10.00 – la Aeroportul Internațional București – Băneasa „Aurel Vlaicu” se va desfășura cea de-a noua ediție a celui mai mare spectacol aerian din România – Bucharest International Air Show (BIAS 2017).

F-16-Fighting-Falcon-BIAS 2017

Forţele Aeriene Române la BIAS 2017

Demonstrațiile piloților militari români vor include zboruri cu elicoptere IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette, cu aeronave de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, aeronave IAR-99 Șoim și aeronave școală IAK-52, precum și aeronave MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon în demonstrații aeriene, de la evoluții solo unde vor putea fi văzute performanțele piloților și aeronavelor, până la exerciții tactice și de poliție aeriană care demonstrează pregătirea tactică.

În cadrul expoziției statice vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, C-27J Spartan, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK și va fi organizat un stand de prezentare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene Române.

Forțele aeriene din Germania, Grecia, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

La invitația Forțelor Aeriene Române, la BIAS vor participa, militari din forțele aeriene din Germania, Grecia, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, atât în expoziție statică, dar și în demonstrații aeriene.

Astfel, două aeronave F-15 Eagle din dotarea Gărzii Naționale a SUA vor fi prezente în expoziție statică, alături de un avion Mirage-2000 din dotarea Forțelor Aeriene Elene, o aeronavă Typhoon și Tornado din dotarea Forțelor Aeriene Germane și o aeronavă Typhoon a Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

În demonstrații aeriene pot fi urmărite două aeronave F-16 Fighting Falcon și o aeronavă MiG-29 Fulcrum aparținând Forțelor Aeriene Poloneze, împreună cu o aeronavă F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Turce și o aeronavă JAS-39C Gripen din dotarea Forțelor Aeriene Ungare.

De asemenea, în expoziția statică va fi și aeronavă Boeing E-3A Sentry AWACS aflată sub comanda NATO. Aeronavele AWACS fac parte din sistemul Alianței de avertizare timpurie şi activează personal multinaţional, între care se află şi militari români.

Ediția din acest an a Bucharest International Air Show este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Leave A Reply

Your email address will not be published.