blank

Vacanță în Turcia, Grecia și Egipt – ce preparate culinare trebuie să încerci neapărat?

0 500

Vacanțele sunt momentul perfect pentru călătoriile în străinătate și sunt o oportunitate nu doar de a descoperi locuri noi, ci și de a cunoaște o altă cultură cu simțul gustului.

Bogăția de condimente și ingrediente proaspete sunt unice și caracteristice diferitelor regiuni, așa că merită să le încerci la sursă. Ce fel de mâncare să încerci în vacanțele tale în Grecia, Turcia sau Egipt? Descoperă cele mai delicioase specialități locale care te vor face să te întorci în acele locuri.

Bucătăria turcească

Deși de obicei bucătăria turcească este asociată cu kebab-ul, aceasta este foarte diversă și plină de preparate care merită încercate. Mâncărurile de acolo sunt asezonate în principal cu ardei uscați, chimen, sumac, scorțișoară și cuișoare. Iată ce trebuie să încerci când mergi într-o vacanta Turcia.

  • Lahmacun

Numit și „pizza turcească”, lahmacun este într-adevăr forma felului de mâncare emblematic al bucătăriei italiene, dar ingredientele sale diferă unele de altele – pentru a crea o pizza turcească adevărată, ai nevoie nu doar de carne, ci și de suc de lămâie.

  • Baklava

Baklava este probabil desertul perfect – foietaj, nuci, fistic și miere, acoperite cu glazură sau un amestec de apă, zahăr și suc de lămâie. Delicatesa este presărată la final cu mult fistic.

Bucătăria grecească 

Grecii iubesc mâncărurile cu măsline, fructe de mare, carne și usturoi – și nu trebuie să uiți de brânza feta crocantă făcută din lapte de oaie și capră. Printre preparatele pe care trebuie neapărat să le încerci, se numără:

  • Moussaka

Moussaka este un preparat cu vinete, carne tocată și roșii și este una dintre cele mai bune specialități ale bucătăriei grecești. Sosul bechamel și brânza locală îi vor da o savoare specială.

  • Horiatiki

Acest nume misterios ascunde o cunoscută salată grecească. Perfectă pentru orice ocazie și moment al zilei, ar trebui inclusă în meniul tuturor turiștilor care călătoresc în Grecia cel puțin o dată. Chiar dacă este ușor de făcut – de obicei este format din roșii proaspete, castraveți, brânză feta, ceapă, ulei de măsline și măsline, nu are un gust mai bun nicăieri decât în ​​țara de origine. 

Bucătăria egipteană

În bucătăria egipteană, orezul, legumele (în special fasolea) și fructele sunt baza. Șofranul, ghimbirul, coriandru, menta și cardamomul dau preparatelor o aromă caracteristică.

  • Kushari

A fi într-o vacanta Egipt și a nu încerca un koshari este ca și cum nu ai vedea Piramidele din Giza. Vei găsi un fel de mâncare preparat din paste, năut, orez, linte, ceapă și roșii. Gustul său distinctiv te va încânta cu siguranță.

  • Falafel

Falafel, sau mici chiftele de năut și/sau fasole, este probabil cunoscut de toată lumea, în special de fanii bucătăriei vegetariene. În Egipt, această specialitate se găsește cel mai adesea într-o variantă mixtă (făcută din năut și fasole), cu adaos de pastă de tahini.

Leave A Reply

Your email address will not be published.