Vacanța de 1 decembrie, petrecută la Bușteni (FOTO)

0 1.458

Începutul acestei luni ne-a prins la Bușteni. Am profitat de mini-vacanța de 1 decembrie și am ales să petrecem câteva zile la poalele muntelui. Busu anunța și zăpadă, așa că nu am mai stat pe gânduri, ne-am echipat corespunzător și am plecat spre Bușteni.

Săniuș de 1 decembrie 2016

Stațiunea ne-a întâmpinat cu ger, dar fără zăpadă. La început am fost puțini dezamăgiți, dar am sperat la o fulguială în cele 3 zile de vacanță. Și gândurile noastre au fost ascultate. Pe înserat, în ziua de 1 decembrie, a început să ningă. Nu tare, dar frumos de admirat. Am colindat centrul Bușteniului, ne-am fotografiat, am înghețat și ne-am retras în cameră.

A doua zi dimineață ne-am trezit cu un peisaj alb. Am ieșit să ne bucurăm de puțina zăpadă căzută peste noapte. Am căutat un loc să luăm micul dejun, să bem o cafea, iar pașii ne-au purtat spre restaurantul Caraiman. Nu prea am fost încântați, dar nici nu am fost dezamăgiți.

După ce ne-am încărcat bateriile, am plecat prin stațiune. Am ales să vizităm Castelul Cantacuzino, ceea ce vă recomand și vouă. Am fost călăuziți prin castel de un ghid local, care ne-a și povestit despre viața dinastiei Cantacuzinilor, despre arhitectură, mobilier etc.

castelul-cantacuzino-busteni-2

castelul-cantacuzino-busteni-2

La ieșire, am fost întâmpinați de ninsoare abundentă. Văzând situația, ne-am retras pentru prânz la Casa Ancuței, unde am și zăbovit 2-3 ore, forțați de împrejurări. Afară începuse să ningă foarte puternic, de nu vedeai la câțiva metri în față, iar vântul întețea frigul. În câteva ore, Bușteni s-a îmbrăcat cu o mantie albă de câțiva centimetri.

Eram triști pentru că vremea nu ne lăsa să ne bucurăm de plimbări prin stațiune, dar în același timp eram bucuroși de zăpadă.

Însă marea surpriză a venit pe 3 decembrie, când soarele se reflecta în stratul de omăt proaspăt, iar cerul era de un albastru intens. Faceți un exercițiu de imaginație: 2 decembrie – ninsoare, viscol, ger puternic și vânt; 3 decembrie – soare, cer senin și un albastru strălucitor. A fost vremea ideală să ne bucurăm de derdeluș și de o plimbare cu telescaunul.

(Fotografii realizate cu ASUS ZenFone 3 (ZE552KL))

Pârtia Kalinderu nu era pregătită să primească turiști, dar pârtia de săniuș a fost plină. Cu mic, cu mare, ne-am bucurat de soare, zăpadă, săniuș și de un vin fiert băut pe munte.

A fost un weekend aglomerat pe Valea Prahovei, dar am făcut rezervarea din timp la Vila Laura, o unitate de cazare aflată foarte aproape de Gara din Bușteni, dar și de zona centrală. Priveliștea este de vis!

Busteni-1-decembrie-2016

Vila-Laura-Busteni

Are 2 margarete și oferă condiții de cazare decente. Ne-a plăcut pentru că este o vilă călduroasă, confortabilă și ne-am odihnit bine! Fără mese incluse, dar aveți bucătărie și puteți să vă preparați micul dejun sau o cafea. Există și frigider în care puteți să vă depozitați mâncarea.

Pentru cei mai puțin pretențioși, noi vă recomandăm Vila Laura pentru vacanțele petrecute la Bușteni!

papanasi-casa-ancutei-1-decembrie-2016

tochitura-casa-ancutei-busteni

Noi am ales să mâncăm la restaurantele din stațiune. Recomandăm Casa Ancuței. Prețuri decente, mâncarea bună, servirea ok. În ciuda aglomerației de 1 decembrie, personalul s-a mișcat bine.

Aceasta a fost povestea noastră pe scurt, de 1 decembrie 2016, care a fost presărată cu viscol, zăpadă, săniuș, vin fiert și relaxare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.