US Airways va ieşi din Star Alliance dacă va fuziona cu American Airlines

0 760

US Airways şi-a anunţat intenţia de a fuziona cu operatorul aerian falimentar American Airlines. Discuţiile au fost deschise la începutul anului şi se pare că lucrurile merg şi nu prea în direcţia fuzionării. Doug Parker, directorul executiv al US Airways, negociază cu liderii American Airlines şi cu sindicatele.Fuziunea US Airways/American Airlines poate fi o soluţie foarte bună pentru cele 2 companii, oferind facilităţi pentru reducerea consturilor şi complementarea rutelor, dar poate crea şi un echilibru, pe piaţa americană, în concurenţă cu Unite/Continental şi Delta.

Fuzionarea celor doi mari operatori aerieni americani, US Airways şi American Airlines, poate produce mişcări majore şi în alianţele aeriene.

CEO Doug Parker a declarat tă US Airways se simte foarte bine în familia Star Alliance, dar va alege să meargă în OneWorld, alianţa în care se află American Airlines. Acest lucru ar duce şi la un echilibru în cadrul celor 3 mari alianţe mondiale.

Delta Air Lines rămâne cu SkyTeam, alianţa din care mai fac parte Air France, Tarom, KLM etc. Unite/Continental rămâne în Star Alliance, iar noul grup US Airways/American Airlines ar urma să intre în OneWorld.

Jeff Smisek, CEO UNITED, a declarat pentru Financial Times că plecarea US Airways din Star Alliance ar însemna o pierdere, dar fuziunea cu American Airlines ar compensa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.