Urmăriți bagajul de cală cu ajutorul sistemelor anti-pierdere: Apple AirTag și Samsung Galaxy SmartTag!
Ceea ce se întâmplă în aviația comercială nu mai e o situație neglijabilă, care putea fi tratată punctual. În prezent, majoritatea companiilor aeriene europene se confruntă cu lipsă de personal navigant. Totodată, marile hub-uri europene au probleme de personal la sol. E haos în aeroporturi!
Au fost anulate zeci de mii de zboruri până în prezent, dar și pentru următoarele luni de vară. Pe lângă zborurile anulate sau întârziate, sunt probleme și cu bagajele de cală. Nu de puține ori, pasagerii s-au trezit la destinație fără bagajele lor. În schimb, au apărut imagini cu sute de bagaje depozitate pe holurile aeroporturilor, cum ar fi Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle.
Compensația medie a companiilor aeriene pentru bagaje de cală pierdute sau deteriorate este de 1.525 $ – 3.500 $, conform legii drepturilor pasagerilor aerieni din SUA și Convenția de la Montreal. Problema e că sunt situații când se pierde urma bagajului și pasagerul nu și-l mai recuperează niciodată.
În acest context, pasagerii încep să folosească sisteme anti-pierdere, cum ar fi Apple AirTag pentru iOS și Galaxy SmartTag pentru Android. Dispozitivele, care folosesc bluetooth cu rază scurtă de acțiune, sunt permise în avioane, mulți pasageri zburând deja cu gadgeturi care folosesc tehnologie similară, cum ar fi console de jocuri și căști.
O pasageră a companiei British Airways a scris săptămâna aceasta pe Twitter că trackerul ei a arătat că bagajul ei a ajuns la Londra Heathrow, la o zi după zborul ei, și se află acolo de mai bine de 10 zile. Luna trecută, un pasager al companiei Singapore Airlines și-a folosit AirTag-ul pentru a-și localiza și colecta bagajele după ce au fost blocați pe aeroportul din Melbourne timp de o săptămână. Și astfel de exemple pot continua.