Urgență medicală la bordul unui Airbus A330 Turkish Airlines: român suspect de febră tifoidă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a fost sesizată astăzi, 18 septembrie 2018, cu privire la existenţa, la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, a unui pasager cu simptome de febră tifoidă.

0 449

În seara aceasta, comandantul zborului TK1045, operat de Turkish Airlines pe ruta Istanbul – București, a alertat autoritățile CNAB cu privire la o urgență medicală.La bord a existat un pasager cu simtome de febră tifoidă. Zborul a fost operat cu aeronava Airbus A330-300, înmatriculată TC-JNS, iar la bord au fost 194 de pasageri.

Român suspect de febră tifoidă

Conducerea CNAB a dispus imediat măsuri de urgenţă, conform unei proceduri speciale pentru asemenea situaţii. Aeronava a fost izolată, iar cei 194 de pasageri au rămas la bordul acesteia până la sosirea echipei medicale a Direcţiei de Sănătate Publică, care a dispus măsurile specifice.

În urma verificărilor de specialitate, cetăţeanul român suspect de febră tifoidă a fost transferat la spital, iar ceilalţi 193 de pasageri au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă, fără risc de contaminare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.