Uraganul Grace: Peste 120 000 de turiști se închid în hoteluri și în adăposturile împotriva uraganelor din peninsula Yucatan, Mexic

0 352

Aproximativ 120 000 de turiști rămân închiși în hotelurile lor din peninsula Yucatan, Mexic, ca măsură de securitate împotriva trecerii uraganului Grace, joi, 19 august.Peninsula Yucatan este una dintre principalele zone turistice din Caraibe, unde se găsesc destinații cunoscute precum Cancun, Playa del Carmen sau insula Cozumel.

Autoritățile din statul Quintana Roo, în sud-estul Mexicului, au ideclarat că sunt în alertă și sunt pregătite să întâmpine uraganului Grace, evaluat la categoria 1, care ar putea lovi regiunea în primele ore ale zilei de joi, în apropierea municipiului Tulum. Uraganul Grace aduce vânturi de 130 km/h cu rafale până la 155km/h. Conform previziunilor, se așteaptă ca Grace să ajungă în peninsula Yucatan, joi dimineață și să avanseze prin sud-vestul Golfului Mexic, vineri.

Uraganul Grace loveste Mexic

Potrivit secretarului de stat pentru turism din nordul statului, există aproximativ 120.000 de turiști în zonă, care reprezintă un grad de ocupare al hotelurilor de 60%. Între timp, cei 5 700 de turiști aflați în zona hotelieră din Tulum vor fi transferați în adăposturile hotelurilor sau în cele care au fost permise de autoritățile municipale, a raportat Asociația Hotelierilor.

Aeroportul din Cancun a raportat 124 de anulări, 62 de sosiri și 62 de plecări, în principal fiind vorba de zboruri din / către Statele Unite.

Serviciul Meteorologic Național (SMN) din Mexic, în coordonare cu Centrul Național pentru Uragane din Miami, Statele Unite ale Americii, a raportat că menține activă zona de prevenire a vânturilor uraganului de la Cancun la Punta Herrero, inclusiv Cozumel, în Quintana Roo. .

Leave A Reply

Your email address will not be published.