blank

Update: TAP Portugal renunţă la ruta Bucureşti – Lisabona, din 27 martie 2016

8 1.208

Update 22:00: Oficial, TAP Portugal confirmă anularea rutei Lisabona – Bucureşti începând cu 27 martie 2016. Anunţul a fost făcut pe pagina de facebook.

In order to improve the profitability TAP Portugal reorganized its operation suspending, from March 27th, some less lucrative routes.
Therefore, from that date, TAP will suspend the flights from Oporto to Barcelona, Brussels and Rome. And from Lisbon to Bogotá/Panama, Gothenburg, Hannover, Zagreb, Budapest and Bucharest. The current route Lisbon/Manaus/Belém will be operated in a TAP direct flight to Belém and from there to Manaus in a flight operated in code-share with Azul.
TAP will contact in advance all passengers with ticket issued from and to those destinations, in order to find an alternative or refund all the amount paid.

Update 16:50: În urma acestui articol, am luat legătura cu un reprezentant TAP Portugal pe România. Ruta este momentan scoasă din sistem pentru că se lucrază la platforma de rezervări şi se fac reorganizări cu privire la rute şi aeronave. Oficial, nu s-a anunţat nimic cu privire la renunţarea acestei rute. Ruta ar uma să reapară în sistem, în zilele următoare. Anul 2015 a fost unul foarte bun pentru această rută, aşa că TAP Portugal o va păstra în sistem. În cel mai pesimist caz, ruta ar putea deveni sezonieră, dar asteptăm noile informaţii oficiale!

În această dimineaţă, Cezar trăgea un semnal de alarmă cu privire la ruta Bucureşti – Lisabona şi noua strategie TAP Portugal. Cristian, omul cu degetele dibace din echipa AirlinesTravel, confirmă faptul că TAP va renunţa la ruta Bucureşti – Lisabona, ultimul zbor direct fiind programat pentru 25 martie 2016.

Bucuresti-Lisabona-TAP-finish

După această dată, doritorii de Lisabona vor putea călători cu escală la Viena, Munchen, Frankfurt sau alte conexiuni. Se pare că Bucureşti nu mai face parte din planul noului TAP Portugal.

TAP_portugal

O rută cu un potenţial de 50 000 de pasageri pe an este lăsată liberă. Lisabona este o destinaţie cu potenţial turistic mare, plus că din Lisabona se poate zbura spre mai multe destinaţii din America de Sud, America de Nord şi destinaţii de vacanţă (Insulele Azore, Insulele Capului Verde etc.). Cine va intra pe această rută: Ryanair, Wizz Air (conferinţă de presă pe 19 ianuarie), Blue Air (a operat această rută)? Începutul de an 2016 este dinamic şi plin de surprize (plăcute sau neplăcute).

8 Comentarii
 1. Alex says

  Buna ziua,

  Sunt interesat sa stiu daca se suspenda sau nu zborurile directe catre Lisabona de catre TAP.
  La vara ne-am programat o vacanta in Portugalia, dar o decizie de suspendare cred ca ne-ar face sa renuntam.

  Multumesc!

  1. Sorin Rusi says

   Conform TAP Portugal, se va renunta la ruta. Asa cum am publicat informatiile din articol.

   Insa pentru Portugalia, vor exista alternative:
   Blue Air: https://airlinestravel.ro/bucuresti-lisabona-cu-blue-air-din-iunie-2016.html

   Wizz Air: https://airlinestravel.ro/bucuresti-lisabona-cu-wizz-air-din-22-mai-2016.html

Leave A Reply

Your email address will not be published.