Uniunea Europeană a eliberat peste 420 de milioane de Certificate digitale COVID UE

0 69

Până în prezent, în Uniunea Europeană au fost eliberate peste 420 de milioane de certificate digitale COVID din UE, de când primele țări au început să emită acest document, la 1 iunie. Până la 27 august, 350 de milioane de certificate fuseseră eliberate rezidenților din țările UE, deci peste 70 de milioane de certificate au fost emise doar în primele zile ale lunii septembrie.

Atunci când a comentat acordurile încheiate cu mai multe țări terțe cu privire la recunoașterea reciprocă a documentelor, comisarul a reiterat faptul că certificatele de sănătate de călătorie sunt livrate de către statele membre celor vaccinați, celor care și-au revenit de pe urma infectării cu coronavirus în ultimele 180 de zile, precum și cei care au fost testați negativ pentru COVID-19.

Reynders și-a exprimat satisfacția că „tot mai multe țări din afara UE se alătură sistemului nostru de succes. Un total de 42 de țări, 27 de state membre ale UE și 15 țări terțe colaborează, reafirmând astfel documentul european ca standard internațional”.

Ideea a apărut la mijlocul lunii martie a acestui an, la propunerea Greciei, iar la 1 iunie, șapte țări din UE au început să testeze, să verifice și să emită astfel de documente. Spania s-a alăturat a doua zi.

În prezent, pe lângă cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 15 țări terțe s-au conectat la sistemul UE pentru eliberarea certificatelor COVID-19: Albania, Andorra, Islanda, Israel, Liechtenstein, Monaco, Maroc, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Elveția, Turcia, Ucraina, Vatican și Insulele Feroe – un arhipelag autonom care face parte din Regatul Danemarcei.

Certificatul digital UE COVID-19 pentru călătorii a fost creat de o echipă a Comisiei Europene ca un instrument care ar facilita călătoria între statele membre, permițând deținătorilor documentului menționat să călătorească fără restricții sau cu restricții minime, deținând toate informațiile în această platformă comună.

Statele membre sunt obligate să accepte certificatele tuturor celor vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) – Pfizer, Moderna, Janssen și AstraZeneca. În plus, autoritățile europene au recomandat acceptarea documentelor emise ale călătorilor care au fost imunizați cu vaccinuri utilizate în alte țări, cum ar fi Sputnik, Sinopharm sau Sinovac, printre altele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.