United dorește să cumpere 15 avioane supersonice Overture de la Boom Supersonic. Zborurile supersonice revin din 2029!

0 504

Pe 3 iunie, United Airlines a anunțat un acord comercial cu producătorul aerospațial din Denver, Boom Supersonic, pentru 15 avioane „Overture”, precum intenția de a colabora și sprijini dezvoltarea proiectului cu speranța de a readuce supersonicele în aviația comercială.Conform termenilor acordului, United va achiziționa 15 avioane „Overture” ale Boom, odată ce Overture îndeplinește cerințele exigente ale United în materie de siguranță, funcționare și durabilitate. Acordul cuprinde și opțiunea pentru încă 35 de aeronave supersonice dezvoltate de Boom.

Companiile vor colabora la îndeplinirea acestor cerințe înainte de livrare. Odată operațional, se așteaptă ca Overture să fie primul avion comercial mare cu emisii de CO2 zero din prima zi, optimizat pentru a funcționa 100% cu combustibil de aviație durabil (SAF).

Overture ar urma să fie lansat în 2025, să zboare pentru prima dată în 2026 și să intre în serviciul operațional comercial cu pasageri în 2029. United și Boom vor colabora, de asemenea, împreună pentru a accelera producția de combustibil durabil.

Interior Overture – Boom Supersonic

Overture va putea zbura, conform planului tehnic, la viteze de 1.7 mach, de două ori viteza celor mai rapide avioane comerciale existente în prezent pe piață. Timpii de călătorie s-ar putea înjumătăți pe numeroase rute lung-curier. Printre numeroasele rute United care se pot bucura de noul Overture se numără Newark – Londra în doar trei ore și jumătate, Newark – Frankfurt în patru ore și San Francisco – Tokyo în doar șase ore.

Overture va fi, de asemenea, proiectat cu funcții precum ecrane de divertisment pe scaune, spațiu personal amplu și tehnologie contactless.

Overture va putea transporta între 65 și 88 de pasageri. Va zbura la o altitudine de 18 000 de metri și va avea o autonomie de zbor de aproximativ 7800 de kilometri.

Aceasta ar fi prima comandă plasată de o companie aeriană pentru Overture. De fapt, în spatele acestei comenzi, focusul este mai mult pe implicarea United în dezvoltarea unui avion supersonic. Dacă le iese, 15 vor ajunge în flota transportatorului american. Totodată, imaginea United poate juca un rol esențial în a atrage noi clienți și astfel acest proiect să poată obține finanțare pentru a fi dus la capăt. În general, noile avioane se bazează foarte mult pe aceste precomenzi înregistrate în faza de proiectare și de zvoltare. Dacă ele nu vor fi, mai mult ca sigur, Overture va avea de suferit.

Voi ce credeți? Vor reveni zborurile supersonice de pasageri din 2029?

Leave A Reply

Your email address will not be published.