fbpx Ungaria vrea să deschidă granițele doar pentru Cehia, Polonia și Slovacia. UE acuză Ungaria de discriminare.

Ungaria vrea să deschidă granițele doar pentru Cehia, Polonia și Slovacia. UE acuză Ungaria de discriminare.

0 447
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând de astăzi, 1 septembrie, cetăţenii străini NU pot intra în Ungaria în scop de şedere. Decizia se aplică inclusiv cetățenilor din România care doreau să-și petreacă vacanța în Ungaria.

Până aici nimic anormal. Pandemia de COVID-19 a influențat deciziile multor guverne în legătură cu regulile de călătorie.

Doar că Ungaria a decis să deschidă granițele pentru turiștii din Republica Cehă, Polonia și Slovacia, informează Reuters. Cetățenii celor 3 state pot călători în Ungaria în baza unui test negativ de COVID-19. Autoritățile de la Budapesta spun că reprezintă suficiente garanții de siguranță.

Această măsură a atras critici serioase din partea executivului UE. Acesta menționează că demersul Ungariei de a admite vizitatori din Republica Cehă, Polonia și Slovacia, dar nu din alte state membre ale UE, constituie discriminare și este ilegal. Comisia UE de la Bruxelles a declarat că decizia Ungariei a intrat în conflict cu regulile UE privind libera călătorie în granițele UE.

„Orice măsură care nu respectă aceste principii fundamentale ale dreptului omului în UE ar trebui, desigur, retractate imediat”, a spus comisarul european pentru justiție Didier Reynders.

De menționat faptul că decizia Ungariei de a deschide granițele pentru Republica Cehă, Polonia și Slovacia a fost luată după discuțiile purtate între prim-ministrul ceh Andrej Babis șipremierul maghiar Viktor Orban. Cel din urmă a fost de acord să primească turiștii cu vacanțe rezervate în Ungaria pentru luna septembrie.

Dacă testul negativ de COVID-19 reprezintă suficiente garanții de siguranță, de ce au mai închis granițele preferențial? Putem spune că decizia Ungariei este una strategică geo-politică și mai puțin în concordanță cu pandemia de COVID-19.

INFO: www.reuters.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.