Ungaria a revizuit condițiile de intrare: românii vaccinați pot călători fără restricții!

0 662

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile ungare au revizuit condițiile de intrare în Ungaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Începând cu data de 22 mai 2021, restricţiile de intrare în Ungaria au fost ridicate pentru cetăţenii români care prezintă adeverința de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, în prezent, cetățenii români care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autoritățile competente din România și care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei fără restricții.

Persoanele vaccinate sunt exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba română și în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi.

În cazul cetăţenilor români care nu prezintă adeverinţa de vaccinare, se menţin în continuare condiţiile de intrare în Ungaria aplicabile cetăţenilor străini.

Autorităţile din Ungaria au anunţat că restricțiile de intrare pe teritoriul national – aplicate începând cu data de 1 septembrie 2020 – au fost prelungite până la data de 22 iunie 2021. Astfel, se menţin măsurile de control la toate secțiunile de frontieră terestră și aeriană ale Ungariei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.