blank

Un operator low-cost vrea să zboare spre Coreea de Nord

0 755

Spring Airlines, un operator low-cost din China, şi-a exprimat intenţia de a lansa ruta Shanghai – Phenian, din februarie 2016. A depus documentaţia necesară pentru a obţine autorizaţia de a zbura în Coreea de Nord.

În cazul unui răspuns favorabil, Spring Airlines ar putea opera patru zboruri săptămânale între baza din Shanghai-Hongqiao şi aeroportul din Pyongyang. Ar fi în concurenţă indirectă cu Air China , care operează două zboruri săptămânale din Beijing, şi cu Air Koryo, compania națională a Coreei de Nord, care operează 5 zboruri săptămânale către Beijing, două la Shenyang și două la Shanghai.

Spring_Airlines_A320

Zborurile ar putea fi onorate cu aeronave de tipul A320 Airbus, care au o capacitate de 180 de locuri. În prezent, Spring Airlines deţine o flotă formată din 52 de avioane Airbus A320 şi şi-a exprimat intenţia de a achiziţiona încă 21 de avioane din familia A320. Operează spre 60 de destinaţii interne şi internaţionale.

Conform South China Morning Post, cele mai multe bilete de avion spre Coreea de Nord sunt vândute de tour-operatorii din turism, care sunt acreditaţi de Pyongyang. Air Koryo este favorită de turiştii occidentali, care doresc să trăiască „experienţa nord-coreean” la bordul aeronavelor de tipul Antonov, Ilyushin sau Tupolev. Conform unui studiu făcut de Skytrax, Air Koryo este cea mai slabă companie aeriană din lume, fiind cotată la o stea. Totuşi, operatorul aerian nord-coreean este apreciat pentru punctualitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.