Un miracol mai puțin cunoscut: Boeing 737-300 (PK-GWA) a aterizat in raul Bengawan Solo (16 ianuarie 2002)

0 5.579

Pe 15 ianuarie 2020 s-au împlinit 11 ani de la miracolul de pe râul Hudson. Pe 15 ianuarie 2009, o aeronavă Airbus A320 US Airways a fost nevoită să aterizeze în regim de urgență în râul Hudson din New York. A pierdut ambele motoare după intersectarea cu un stol de gâște.

Toată presa a mediatizat cazul, care a fost considerat un miracol pentru că nu au existat victime rănite foarte grav și nici persoane decedate. Și nici avionul nu s-a rupt la impactul cu suprafața apei. Iar comandantul Sully a fost recunoscut ca erou.

Boeing 737-300 (PK-GWA) a aterizat in raul Bengawan Solo

Dar știați că nu a fost singurul miracol de acest fel? În urmă cu 18 ani, la data de 16 ianuarie 2002, o aeronavă Boeing 737-300 Garuda Indonesia a fost nevoită să aterizeze în râul Bengawan Solo, pe insula Java. În cazul acesta, aeronava a pierdut ambele motoare după ce a trecut print-o ploaie torențială cu grindină.

Boeing 737-300 (PK-GWA) a aterizat în râul Bengawan Solo

Avionul Boeing 737-300 Garuda Indonesia (PK-GWA) opera zborul GA421, pe ruta Ampenan-Yogyakarta. La bord se aflau 54 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Din păcate, un însoțitor de bord a fost găsit mort. Ceilalți ocupanți au scăpat teferi. Câteva persoane rănite, nimic grav.

Boeing 737-300 (PK-GWA) a aterizat în râul Bengawan Solo

La acea vreme, acest incident aviatic a dus la unele îmbunătățiri. În urma anchetei făcută de Comitê Nacional de Segurança nos Transportes da Indonésia (NTSC) a rezultatul faptul că piloții nu au fost bine instruiți în citirea radarului meteo.

Totodată, anchetatorii au emis câteva recomandări pentru producătorii de motoare, în vederea îmbunătățirii performanțelor în condiții de furtună. Au fost emise recomandări și către producătorii de radare meteo pentru a identifica mai bine formațiunile noroase.

În lume, mereu se întâmplă miracole. Doar că unele sunt mai vizibile, mai ușor de mediatizat. Însă eroii nu se uită niciodată!

Leave A Reply

Your email address will not be published.