Un F-16 a fost distrus accidental de un tehnician la o bază militară belgiană

Un F-16 a fost distrus accidental de un tehnician la o bază militară belgiană

Joi, 11 octombrie 2018, a avut loc un incident mai puțin obișnuit la o bază militară din Belgia. Un tehnician a deschis din greșeală focul asupra unui F-16, ceea ce a dus la producerea unei explozii și distrugerea aeronavei militare.

0 203

Dorel lovește din nou. De data aceasta la o bază din Belgia, lângă Florennes. Dorel este acel personaj din mitologia românească, care execută o acțiune nepotrivită într-un moment nepotrivit. Așa s-a întâmplat joi, 11 octombrie 2018, când un tehnician a deschis focul din greșeală asupra unui F-16. Evident că focul l-a deschis dintr-un alt avion militar.

În urma acțiunii sale, avionul F-16 a fost distrus în întregime, iar un altul a suferit daune importante. A fost înregistrată și o explozie din cauza rezervoarelor pline cu kerosen. În urma deflagrației, 2 tehnicini, care meștereau la F-16, au fost răniți. Unul dintre ei a fost spitalizat pentru că a raportat probleme cu auzul.

Un F-16 Belgian Air Force a fost distrus din greșeală de un tehnician

Ținând cont că un F-16 Fighting Falcon nou costă în jur de 40 de miloane de euro, dauna a fost semnificativă pentru armata belgiană. Incidentul este anchetată de o comisie militară. Ideea e că nu s-a raportat a fi o acțiune premeditată, intenționată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.