Un avion Virgin Atlantic a fost nevoit să se întoarcă din zbor din cauza copilotului!

0 325

Pe 2 mai, un Airbus A330-300 Virgin Atlantic (înregistrat G-VWAG) a plecat din Londra Heathrow, Regatul Unit, spre New York JFK, Statele Unite. În timp ce zbura deasupra Irlandei, comandantul a luat decizia de a se întoarce la Londra.

În timpul zborului, căpitanul a aflat că al său coleg copilot nu și-a finalizat programul de pregătirea pentru a efectua zborul. De fapt, avea nevoie de încă un zbor cu un comandant instructor pentru a-și obține calificarea deplină.

În consecință, pasagerii și membrii echipajului au fost nevoiți să aștept sosirea unui copilot de rezervă. Aeronava a decolat spre New York cu o întârziere de aproape trei ore.

Virgin Atlantic a recunoscut eroarea și a adăugat că acesta a fost înlocuit cu un nou pilot pentru a asigura conformitatea deplină cu protocoalele de instruire ale companiei aeriene. Compania și-a cerut scuze pentru neplăcerea cauzată pasagerilor.

Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie a fost informată despre incident și a confirmat că ambii piloți erau autorizați și calificați corespunzător pentru a efectua zborul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.