Un avion RYANAIR a fost interceptat de două avioane F-16 portugheze!

0 996

Două avioane de luptă Lockheed Martin F-16 ale Forțelor Aeriene Portugheze au fost ridicate de la sol pentru a intercepta un Boeing 737-8200 MAX Ryanair care a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura deasupra spațiului aerian portughez.


Incidentul a avut loc sâmbătă, 8 ianuarie. Aeronava cu înmatricularea EI-HAW opera zborul FR8132, pe ruta Aeroportul Londra-Stansted (Regatul Unit) – Aeroportul Gran Canaria (Spania). În timp ce survola spațiul aerian portughez, personalul centrului de control al traficului aerian nu a reușit să intre în legătură cu piloții zborului respectiv.

Comunicarea dintre piloții avioanelor de vânătoare și piloții avionului RYANAIR

Prin urmare, doi avioane de luptă de la Baza Aeriană Monte Real au fost ridicate de la sol pentru a intercepta avionul. Ajunși lângă avion, piloții avioanelor de vânătoare au restabilit contactul cu piloții avionul RYANAIR, dar au verificat și aeronava ăentru a nu existe incidente la bord, zburând foarte aproape de acesta.

După cum a subliniat EnElAire, aceasta este prima intervenție a aeronavelor NATO în 2022. Anul trecut, avioanele NATO au fost solicitate de 370 de ori în misiuni de poliție aeriană.

Sursa: Aviation24.be

Leave A Reply

Your email address will not be published.