blank

Un Airbus A330-300 Air China a luat foc la Aeroportul Internațional Beijing Capital

0 1.597

Pe 27 august, aeronava Airbus A330-300 (B-5859, construit în 2014) a luat foc la Aeroportul Internațional Beijing Capital. Incendiul a izbucnit în compartimentul cargo din față.

Avionul Airbus A330-300 Air China operase zborul #CA976, pe ruta Singapore – Beijing. După ce avionul a ajuns la poarta de debarcare, un fum dens a cuprins aeronava, iar flăcările s-au extins din zona cargo. Incendiul s-a declanșat în timpul procesului de debarcare. Există voci care spun că de fapt avionul era pregătit pentru zborul spre Tokyo, iar pasagerii erau la îmbarcare.

Airbus A330-300 Air China a luat foc

Din informațiile existente, nu au existat persoane rănite, ceea ce nu mai contează dacă se îmbarcau sau debarcau. Toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați, iar echipele de intervenție au reușit să lichideze incendiul.

Din păcate, aeronava de doar 4 ani și 9 luni a suferit daune importante, iremediabile, ceea ce va duce la casarea acesteia. Cel mai probabil, componentele neatinse de flăcări vor deveni piese de schimb pentru celelalte avioane A330 din flota Air China.

Există o anchetă în desfășurare pentru a fi stabilite cauzele ce au dus la acest incendiu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.