blank

Uganda Airlines a reluat zborurile după 20 de ani de pauză

0 1.199

Uganda Airlines, compania aeriană națională a Ugandei, a revenit în zbor după 20 de ani de pauză. Compania și-a început activitatea în ziua de marți, 27 august, primul zbor fiind operate pe ruta Entebbe – Nairobi.

În prezent, flota Uganda Airlines este formată din 2 avioane Bombardier CRJ-900. Pentru început, Uganda Airlines va zbura spre destinațiile din vecinătatea Ugandei, inclusiv spre Dar-es-Salaam în Tanzania, Mogadiscio în Somalia și Juba în Sudanul de Sud.

Din septembrie, Uganda Airlines va zbura și spre Republica Democratică Congo, Etiopia, Rwanda, Zimbabwe, Ghana, Africa de Sud.

Uganda Airlines a început să zboare

Istoria companiei Uganda Airlines începe în 1977, anul înființări sale la indicațiile dictatorului Idi Amin. În 2001, pe fondul unei crize economice, compania și-a încetat total activitatea.

După aproximativ 20 de ani, oficialii din Uganda au resuscitat compania aeriană națională cu scopul de a contribui la creșterea turismului din țară. Uganda a devenit o țară atractivă pentru mulți turiști din întreaga lume, aceștia fiind atrași de parcuri naționale, plaje, fauna și flora specifică zonei.

Continentul Negru, așa cum mai este recunoscută Africa, are potențial foarte bun în dezvoltarea sectorul aeronautic. Este o piață emergentă, care înregistrează creșteri spectaculoase în fiecare an. Din păcate, multe companii aeriene africane nu reușesc să se ridice la nivelul standardelor internaționale de operare și siguranță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.