Un Airbus A321neo VietJet Air a pierdut roțile din față după o aterizare dură

În seara zilei de 29 noiembrie, un Airbus A321neo VietJet Air a fost implicat într-un accident aviatic. A pierdut roțile din față după o aterizare dură. S-a întâmplat la Buon Ma Thuot.

0 396

Pe 29 noiembrie 2018, aeronava Airbus A321neo VietJet Air (VN-A653) a fost implicată într-un accident aviatic. Aeronava a operat zborul VJ356, pe ruta Ho Chi Minh City – Buon Ma Thuot.

În urma aterizării mai dure la Buon Ma Thuot, aeronava a pierdut roțile din față. Cei 207 pasageri, care se aflau la bord, au fost evacuați pe tobogane. Unii dintre ei au suferit răni ușoare și au fost duși la spital pentru investigații. Oficialii VietJet Air au menționat că nu există pasageri internați, toți fiind teferi și în siguranță.

Airbus A321neo VietJet Air a pierdut roțile din față

Echipele de intervenție au acționat rapid, iar avionul nu a suferit alte daune. Pompierii au acționat cu spumă asupra motoarelor de teama izbucnirii unui incendiu. Anchetatorii verifică modul în care aeronava și-a pierdut roțile din față imediat după aterizare.

Din fericire, nu au existat victime. Dar au fost pasagerii panicați, care au început să plâng în timpul evacuării. Totodată, a fost și o busculadă pentru că au fost pasagerii dornici să iasă mai repede din avion, călcând alți pasageri în picioare.

Analizând indicativul avionului, observăm că acesta a ajuns în flota VietJet Air pe 15 noiembrie. Ghinionul face ca 15 zile mai târziu, avionul să sufere daune importante.

Leave A Reply

Your email address will not be published.