Un Airbus A320 al companiei saudite Flyadeal a fost avariat în urma unui atac cu dronă.

0 3.647

Un atac cu dronă pe aeroportul Abha din Arabia Saudită a avariat un Airbus A320. Aeronava era închiriată către compania aeriană saudită low-cost Flyadeal și era una dintre cele 12 aeronave din flota sa.

Un avion aparținând companiei aeriene Flyadeal a fost grav avariat în urma unui atac cu drone asupra unui aeroport din Arabia Saudită. Aeroportul regional Abha, care se află la aproximativ 75 de mile de granița cu Yemen, a fost lovit de o dronă, lăsând aeronava în flăcări.

Incendiul a fost stins imediat, fără avarii semnificative asupra avionului din cauza flăcărilor. Cu toate acestea, atacul a lăsat o gaură mare în fuselajul avionului.

Aeronava se afla la sol în momentul impactului.

Potrivit datelor de la FlightRadar24.com, aeronava Airbus A320-200, înmatriculată HZ-FAB, se afla la sol în momentul atacului. Avionul, denumit Suhail, a fost recepționat de compania aeriană în septembrie 2017.

Aeronava fusese utilizată pentru curse scurte spre destinații precum Jeddah, Dammam, Riyadh și Tabuk. Cel mai recent zbor a fost spre Abha din Dammam, ajungând la AHB la ora 12:30, ora locală. Judecând după daunele vizibile, aeronava nu va zbura din nou prea curând.

Rebelii din Yemen revendicat atacul. Grupul Houthi, aliat al statului Iran, a declarat că patru drone au fost folosite în atac, care a fost lansat ca răspuns la atacurile aeriene asupra statului Yemen.

Care vor fi consecințele pentru compania aeriană?

Prejudiciul adus aeronavei vor stopa planurile flyadeal pentru sezonul estival 2021. Compania aeriană, lansată cu trei ani în urmă, are mari speranțe de extindere în viitorul apropiat. În ultimele 12 luni, conform datelor de la RadarBox.com, HZ-FAB a operat 1.441 de zboruri și are în medie 128 de ore de zboruri pe lună.

Leave A Reply

Your email address will not be published.