Un Airbus A320 ”Aeroflot” a decolat de la aeroportul din Amsterdam!

0 4.653

După mai bine de doi ani, în sfârșit, marți după-amiază, aeronava Airbus A320 (VP-BAC), care a zburat anterior pentru Aeroflot, a părăsit Schiphol.

În jurul orei 13.20, avionul A320, cu înmatriculare VP-BAC, a plecat de pe platforma aeroportului Schiphol-Oost, unde era parcată din 2022. Aeronava a fost supusă mai multor verificări înainte de a putea decola. Ea a zburat de la Amsterdam la Tașkent, Uzbekistan. Nu este încă clar ce se va întâmpla cu avionul, dar în acest moment el nu mai este în flota Aeroflot, scrie upinthesky.nl.

Vă reamintim că aeronava A320 a fost reținut la Schiphol pe 27 februarie 2022, la scurt timp după invazia rusă în Ucrainei, după un zbor de la Moscova. Avionul trebuia de fapt să aterizeze la Düsseldorf în acea zi, dar Germania și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Așadar, avionul a fost deviat spre Amsterdam, unde a rămas la sol până astăzi, 12 martie 2024.

În acte, avionul A320 VP-BAC este deținut de compania de leasing GTLK Europe, o filială a companiei de stat ruse GTLK State Transport Leasing. Sucursala irlandeză a companiei este în prezent lichidată ca parte a procedurilor judiciare și, prin urmare, este de așteptat ca VP-BAC să fie vândut.

După mai bine de doi ani, autoritățile olandeze au aprobat ca aeronava să fie reparată și vândută, fiind demonstrat faptul că nu mai aparține de Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.