Ukraine International Airlines va opera zboruri turistice la Cernobîl.

0 906

Ukraine International Airlines, la cererea iubitorilor de istorie, lansează un „zbor pitoresc” ce va pleca din Kiev șpre Cernobîl. De fapt, după ce a fost anunțată oferta pe 12 februarie, biletele pentru zborul din 7 martie s-au epuizat imediat și a determinat compania aeriană să organizeze un al doilea zbor pentru 13 martie.

Zboruri ”turistice” la Cernobîl

Anunțată pentru prima dată pe site-ul UIA, Ukraine International Airlines a lansat ceea ce numește un proiect unic ucrainean. Anunțul companiei aeriene cu privire la acest „zbor spre nicăieri” va fi efectută cu o aeronavă Embraer E195. Zburând la o altitudine mică de 900 de metri, aeronava va zbura de-a lungul râului Dnipro, „în direcția misteriosului Cernobâl”.

Pentru oricine nu cunoaște istoria orașului Cernobîl, este locul uneia dintre cele mai grave catastrofe din istorie. Dezastrul a avut loc în anul 1986, iar zona a rămas neamenajată din cauza nivelurilor ridicate de radioactivitate. Cu toate acestea, „zona de excludere” a devenit în ultimii ani o destinație populară pentru turiștii ce călătoresc în Ucraina.

Ukraine-International-operează-zboruri-turistice-din-Cernobîl-către-nicăieri

Ucraina de la 900 de metri.

Aeronava va survola și aerodromul fabricii Antonov din Gostomel, casa An-225 Mriya. Zborul va avea o durată de aproximativ o oră și 10 minute.

Ghizii turului vor fi piloții UIA, care vor însoți pasagerii din cabină pentru a oferi povești personale de aviație. Acești ghizi-piloți vor putea, de asemenea, să răspundă la orice întrebări legate de aviație pe parcurs.

Prețul unui bilet este de 95 de dolari, iar turul mai include:

  • un tur al unei aeronave Boeing 777 UIA pe pista Aeroportului Boryspil din Kiev;
  • ocazia de a face fotografii în cabină;
  • posibilitatea de a face selfie-uri cu piloții;
  • Crearea de suveniruri și cadouri.
Ukraine-International-operează-zboruri-turistice-din-Cernobîl-către-nicăieri

UIA, prin intermediul partenerilor săi, a organizat și tururi la Cernobîl. Acestea variază de la excursii private sau de grup, de o zi sau două, la Chornobyl și Prypiat, până la excursii all-inclusive de două zile pentru grupuri mici sau chiar excursii foto private de trei până la cinci zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.