UE recunoaște certificatele de vaccinare emise de Cabo Verde, Liban și Emiratele Arabe Unite

0 141

Locuitorii din Cabo Verde, Liban și Emiratele Arabe Unite care au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu ambele doze obligatorii și care dețin un certificat de vaccinare eliberat de autoritățile competente din țara lor pot intra în curând în statele membre ale Uniunii Europene fără restricții.

Așa ceva s-ar putea întâmpla în curând, întrucât Comisia Europeană a recunoscut certificatele de vaccinare emise de aceste trei țări ca echivalente cu Certificatul digital COVID UE în trei decizii separate emise pe 10 decembrie. Cu toate acestea, rămâne la latitudinea statelor membre atunci când doresc să înceapă să acepte certificatele acestor trei țări.

Ca urmare, cele trei țări vor fi conectate la sistemul UE, iar certificatele lor vor fi acceptate în aceleași condiții ca și certificatul digital COVID al UE”, explică un comunicat de presă al Comisiei, adăugând că deciziile intră în vigoare la data la care au fost adoptate.

Comisia explică, de asemenea, că autoritățile din Cabo Verde, Liban și Emiratele Arabe Unite au convenit să permită intrarea cetățenilor UE care dețin certificatul digital COVID al UE.

Comentând deciziile, comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, a reiterat că În prezent sunt peste 55 de țări și teritorii de pe cinci continente în sistemul digital COVID al UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.