Spania va menține în vigoare restricțiile de intrare și în perioada Crăciunului. România se află pe lista țărilor cu risc de COVID-19!

0 392

În ciuda faptului că se apropie Crăciunul, Spania va continua să mențină în vigoare regulile de intrare. Cea mai recentă actualizare arată că țara va continua să mențină în vigoare restricții de intrare împotriva majorității călătorilor.

Conform noilor actualizări ale categoriilor de țări, care începe să fie în vigoare de astăzi, 13 decembrie, Spania va cere în continuare călătorilor din zonele cu risc și cu risc ridicat să respecte restricțiile stricte de intrare.

În prezent, Spania permite intrarea tuturor călătorilor vaccinați complet, inclusiv a celor dintr-o țară care se încadrează în lista de riscuri, fără a impune măsuri suplimentare de intrare.

Lista țărilor cu risc de COVID-19 continuă să cuprindă țările și regiunile: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Germania, Slovenia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Italia, Slovacia. , Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România și Suedia.

Înseamnă că toți călătorii din toate țările UE/Spațiul Schengen menționate mai sus pot călători în Spania atâta timp cât îndeplinesc toate regulile de intrare. Persoanelor care ajung în Spania dintr-una dintre aceste 28 de țări li se permite intrarea atâta timp cât prezintă un certificat de vaccinare valabil care indică faptul că deținătorul a fost complet imunizat împotriva virusului cu unul dintre vaccinurile pe care Spania le recunoaște.

Cei care dețin un certificat de recuperare au, de asemenea, permisiunea de a intra în Spania în conformitate cu regulile facilitate, cu condiția ca certificatul să nu fie mai vechi de 180 de zile.

Persoanele nevaccinate și care nu s-au infectat cu noul coronavirus trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen.

Testul PCR nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore înainte de intrarea în Spania, în timp ce testul rapid cu antigen nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore la momentul sosirii.

„Copiii sub 12 ani nu sunt obligați să prezinte aceste certificate sau documente justificative” , au subliniat autoritățile spaniole.

Citește: Noile reguli de aplicare a măsurii carantinei la intrare în România – pe înțelesul tuturor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.