blank

UE dorește deschiderea granițelor pentru toate persoanele vaccinate

0 1.342

Țările Uniunii Europene au convenit – miercuri – să reducă restricțiile de călătorie impuse de pandemia de COVID-19 pentru vizitatorii din afara UE. Această decizie a venit înaintea începerii sezonului turistic de vară, fiind o mișcare care ar putea redeschide granițeșe Uniunii Europene pentru britanicii și americanii vaccinați.

Ambasadorii din cele 27 de țări ale UE au aprobat o propunere a Comisiei Europene pentru a relaxa restricțiile începând cu data de 3 mai pentru a turiștilor vaccinați complet din alte părți să călătorească în această vară, au declarat surse UE. De asemenea, în această săptămână va fi stabilită o listă a destinațiilor sigure. Pe baza datelor de la Centrul European de Control și Prevenire a Bolilor, Marea Britanie și o serie de alte țări ar îndeplini noile criterii, pe când Statele Unite ar fi tot pe lista destinațiilor considerate nesigure, deși americanii care prezinta dovada vaccinării pot călători.

Un diplomat al UE a declarat că numărul crescând al cazurilor din Marea Britanie ce prezintă tulpina indiană ar trebui luate în considerare, deși țările individuale ale UE își stabilesc deja propriile politici. Portugalia a ridicat interdicția de a călători pentru turiștii britanici, pe o perioadă de patru luni.

UE doreste deschiderea granitelor pentru toate persoanele vaccinate.

Conform restricțiilor actuale, doar persoanele din șapte țări pot intra în UE în vacanță, indiferent dacă au fost vaccinate. Printre aceste țări se numără Australia, Israel și Singapore. Totuși, țările pot stabili – în mod individual – să solicite un test PCR negativ sau să stabilească o perioadă de carantină pentru cei care aleg să călătorească.

Principalul criteriu actual este că nu ar trebui să existe mai mult de 25 de cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de persoane, în ultimele 14 zile. Tendința ar trebui să fie stabilă sau în scădere și ar trebui să existe un număr suficient de teste, care ar trebui să arate un procent de teste negative din totalul testelor efectuate.

Comisia Europeană a propus creșterea ratei de incidență cazurilor la 100.

Comisia Europeană a propus creșterea ratei de incidență cazurilor la 100. Ambasadorii UE au optat în schimb pentru 75. Pentru ca persoanele inoculate să aibă acces, ar fi trebuit să fi primit un vaccin aprobat de UE, avându-se în vedere și cele aflate pe lista de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății.

Aceste persoane ar fi trebuit să primească cea de-a doua doză cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie. Conform planului, țările UE care renunță la cerințele de testare sau de carantină pentru turiștii vaccinați din UE sunt încurajate să facă același lucru pentru turiștii care doresc să călătorească din afara UE. De asemenea, copiii ar trebui să poată călători cu părinții vaccinați.

Planul UE acoperă țări din spațiul Schengen, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, care nu sunt membre UE, dar nu și Irlanda de Nord, care nu este membră UE și nici nu face parte din spațiul Schengen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.