blank

Turkish Airlines visează la ruta Istanbul – Sydney

0 348

Turkish Airlines planifică să își dubleze flota în următorii zece ani, iar planurile ambițioase includ lansarea de zboruri foarte lungi, inclusiv deschiderea rutei Istanbul – Sydney.

Este o ambiție mai veche a oficialilor Turkish Airlines. Încă din 2015, CEO-ul de atunci, Temel Kotil, a anunțat că se va putea zbura direct la Sydney. Însă planurile au întârziat să fie puse în practică din considerente de avioane, apoi comerciale.

Zboruri directe Istanbul – Sydney

Actualele avioane cu rază lungă de acțiune ale Turkish Airlines ar necesita o escală în Asia, compania aeriană sugerând anterior Kuala Lumpur, Jakarta și Bali pentru escala tehnică.

Cu toate acestea, Turkish Airlines a anunțat săptămâna aceasta planuri de a-și extinde flota la peste 800 de aeronave până în 2033 – când își va sărbători centenarul – față de aproximativ 400 de aeronave existente în prezent. Iar noile avioane cu rază ultra-lungă, cum ar fi Airbus A350-1000 sau Boeing 777X, ar putea face zboruri non-stop între Istanbul și Sydney.

Airbus A350-1000 sau Boeing 777X

Președintele Turkish Airlines, Ahmet Bolat, a anunțat în iunie 2022, la adunarea generală anuală a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene, că ia în calcul să plaseze comenzi pentru noile aeronave A350-1000 sau Boeing 777X. Oricare ar fi alegerea, cu siguranță va avea rangeul necesar de a opera direct Istanbul – Sydney.

Vestita destinație din Australia, Sydney, a fost printre „rutele viitoare” semnalate într-o prezentare a investitorilor Turkish Airlines, alături de Detroit, Santiago și Rio de Janerio. Turkish Airlines este compania aeriană cu cea mai mare rețea de destinații onorate cu zboruri directe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.