blank

Turkish Airlines va reține la sol 40 de avioane Airbus din cauza problemelor la motoarele GTF PW1100G!

0 1.636

Turkish Airlines se așteaptă ca, în 2024, să rețină la sol între 40 și 45 de avioane Airbus din cauza noilor inspecții obligatorii ale turboventilatoarelor (GTF) PW1100G ale avioanelor Pratt & Whitney (P&W). Turkish Airlines, împreună cu subsidiara low-cost AJet, are o flotă de 66 de avioane din familia Airbus A320neo.

În prezent, avem aproximativ 20-25 de avioane la sol, urmând ca numărul acestora să crească la 40 – 45 de avioane până la finalul anului 2024 și începutul lui 2025.”, a declarat directorul financiar turc, Murat Seker.

Seker subliniază, de asemenea, măsurile luate de transportator pentru a atenua capacitatea pierdută. „Anul trecut și anul acesta am închiriat aproximativ 15-20 de avioane cu corp îngust pentru a compensa această pierdere de capacitate”.

Seker mai spune că Turkish Airlines rămâne în discuții legate cu Boeing a unui plan major de reînnoire și extindere a flotei pe termen lung. Turcia a sperat că ar putea finaliza o comandă pentru 400 de avioane cu corp și 200 de avioane widebody cu Airbus și Boeing până la jumătatea anului 2023. În timp ce finalizarea ambelor comenzi a fost întârziată, Turkish Airlines a anunțat în decembrie angajamente pentru 345 de avioane Airbus.

Continuăm comunicarea strânsă cu Boeing în legătură cu această comandă”, spune Seker. „Nu am reușit să o finalizăm încă. Nu este doar o negociere între Turcia și Boeing, ci include și producătorii de motoare. Este un efort combinat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.